Spojení sladkého kaki a pikantních tónů feferonky a papriky dělá z tohoto receptu skvělý oběd nebo večeři. Šťavnaté kousky krůtího masa a krémový parmazán promění pikantní kuskus v dokonalou delikatesu, která zahřeje a překvapí.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 30 minutesmin
Celkový čas 45 minutesmin
Porce 0Individuální
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.
Ingredience
1velké kaki Persimon Bouquet
200gkuskusu
1červená feferonka
1cibule
200gkrůtího masa z prsou
½lžičky pikantní mleté papriky
70gparmazánu
olivový olej
sůlpepř
Instrukce
Kuskus nasypte do mísy, zakapejte olejem, osolte, opepřete a zalejte vroucí vodou podle návodu. Přiklopte a nechte chvilku stát. Mezitím nakrájejte feferonku na kroužky. Cibuli nasekejte najemno a česnek na plátky. Maso nakrájejte na nudličky, osolte, opepřete a poprašte paprikou. V pánvi s vyšším okrajem opečte na oleji cibuli a po chvíli přidejte maso. Opečte dozlatova a přidejte feferonku, opět krátce opečte, a nakonec přimíchejte na kousky nakrájené kaki. Poté vmíchejte hotový kuskus a polovinu parmazánu. Zbylý sýr použijte na dozdobení.
Notes
Plody kaki Persimon Bouquet jsou k dostání např. v obchodní síti Kaufland, Globus a v kamenných maloprodejnách. Cena se pohybuje od 13 do 28 Kč za kus. Více informací na www.nejkaki.cz.