Pestrá zeleninová pánev alias Chilli Chia con carne po vegansku
Ingredience
- 3 lžíce Olej
- 2 ks Cibule
- 1 plechovka Červené fazole (250g)
- 1 ks Červená kapie
- 200 ml Rajčatová omáčka
- 1 hrnek Baby karotka
- 2 lžíce Chilli sladká omáčka
- 2 lžíce Chia semínka
- 1 lžička Kurkuma
- 1 špetka Tymian
- 1 lžíce Med
- 2 lžíce Sójová omáčka
- 1 špetka Pepř
- 1 lžíce Sůl
- 1 lžíce Koriandr
- 1,5 hrnek Rýže
Instrukce
- Hledáte rychlý tip, jak během pár okamžiků vytvořit lahodný, zdravý a snadný oběd nebo teplou večeři? Pak vyzkoušejte pokrm, který jsem nazvala "Chilli Chia con carne". Maso je zde zastoupeno skvělými CHia semínky a fazolemi, které dodávají tělu prospěšné omega-3 mastné kyseliny a celou řadu dalších významných vitamínů a minerálů.Než se vám uvaří rýže, zvládnete vytvořit snadnou zeleninovou pánev, jejíž chutě a vůně vás překvapí. Žádná složitá příprava. Všechny ingredience doma urřitě najdete. Základ tvoří zavařená rajčatová omáčka (nebo protlak) a fazole v plechovce. To jsou takové železné zásoby, bez kterých se žádná spíž neobejde. Pak stačí vhodně dochutit a doladit kořením a bylinkami. Co budete potřebovat?1 a 1/2 hrnku rýže (Basmati nebo jasmínové)3 PL (olivového nebo kokosového) oleje2 středně velké cibule1 červená kapie1 sklenička BIO rajčatové omáčky1 plechovka červených fazolí (250 g)1 hrnek baby karotky2 PL chilli sladké omáčky2 PL Chia semínek1 ČL kurkumy1 špetka tymiánu (pokud použijete čerstvý, pak lístky ze 3 stvolů)2 PL sójové omáčkyšpetka pepře1 PL soli1 PL nasekaného koriandruPostavte na plotýnku osolenou vodu na rýži.Chia semínka smíchejte s 5 PL studené vody a nechte nabobtnat.Na hlubší pánvičce rozehřejte olej a na něm dozlatova orestujte nakrájenou cibuli. Přidejte baby karotku s kapií a pokračujte v restování, dokud zelenina nepustí šťávu. Přidejte červené fazole, zalijte BIO rajčatovou omáčkou a povařte, až zelenina změkne (asi 10 minut).Do vroucí vody nasypte rýži a vařte dle návodu (cca 15 minut).K zelenině na pánvičce přidejte ostatní ingredience. Okořeňte, přidejte Chia gel a vmíchejte čerstvé bylinky (koriandr a tymián).Ještě krátce povařte, aby se chutě a vůně dobře spojily a dejte stranou. Rýži slijte a nechte okapat. Hotovo. Můžete podávat.Dobrou chuť.