Perníčky z žitné mouky

Vytisknout recept
Med necháme rozpustit na sporáku tak, aby byl tepý (nenecháme dojít do bodu varu). Žitnou mouku (osvědčila se mi dmBio žitná mouka) prosejeme. Všechny ingredience zpracujeme v hladké těsto, které necháme v lednici alespoň 24 hodin odpočívat. Těsto vyválíma na cca 0,5 cm tloušťku a vykrajujeme tvary. Pečeme asi 15 minut na 160 °C. Perníčky je potřeba nechat rozležet alespoň 3 týdny v uzavřené nádobě. 
150g - cukr moučka
300g - žitná mouka
3lžíce - med
2ks - vejce
1špetka - vanilka
2lžička - perníkové koření
1lžička - jedlá soda
1lžička - prášek do perníku
příprava - 60
vaření - 15
Kategorie Cukroví
Uvařila NikolaAllal

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account