Perníčky, které vždycky změknou. | Ženy s.r.o.

Perníčky, které vždycky změknou.

Vytisknout recept
Je boží, jednoduchý a hlavně ho dětem mohu připravit na počkání, protože se těsto nemusí nechat odležet.
Kategorie Cukroví
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 500 g hladké mouky může být i hladká špaldová
  • 150 g cukru moučka
  • 100 g másla
  • 2 vejce
  • 2 lžíce medu
  • Perníkové koření dle chuti
  • 1 –2 lžíce kakaa pouze pro barvu
  • 1/2 lžičky jedlé sody

Instrukce

  • V parní lázni rozpusťte moučkový cukr s medem a máslem. Až budou ingredience hezky propojené, sundejte misku z páry a přimíchejte vejce. Míchejte do hladka.
  • Do velké mísy prosejte mouku, smíchejte ji s kakaem, kořením a jedlou sodou. Do sypké směsi pak nalijte směs tekutou a buď ručně, nebo robotem vypracujte hladké pružné těsto.
  • Pokud se těsto lepí, můžete ho lehce podsypat, ale nebývá to potřeba. Ještě teplé těsto vyválejte, vykrajujte z něj tvary a pokládejte na plech vyložený pečicím papírem.
  • Pečte na 181° C zhruba 8–10 minut.
4 Komentářů
  1. Opět nádherné perníčky….

  2. MariannaFabušová 2 roky ago

    5 stars
    Perníčky vždy mäkučké na sviatok,aj na piatok

  3. 5 stars
    Nádherné perníčky. Ty pekla vždy moje kamarádka a já jsem jí je pomáhala zdobit.

  4. Lenka Hudečková 2 roky ago

    perníčky jsem nikdy nepekla… a asi ani nezačnu. Své formičky jsem před léty věnovala kamarádce, a ta je jistě užije více 🙂

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account