Pěnová rychlovka: vanilkový řez potěší oči i chuť!
Ingredience
- 500 ml Smetana ke šlehání
- 500 ml Mléko
- 2 ks Vanilkový pudink bez vaření ( creme olé, dr.oetker)
- 2 ks Vanilkový cukr
- 5 lžíce Cukr krupice
- 5 balíčků Bebe sušenky
- Čokoláda na vaření
- Mléko na namočení sušenek
Instrukce
- Jak na to ? 1. Do velké mísy nalijeme smetanu, mléko, přidáme vanilkový pudinkový prášek (pudink, který připravíte bez vaření - Crème Olé, Dr Oetker), vanilkový a kr. cukr. Vše mixérem šleháme cca 5 minut - dostaneme nadýchanou pěnu.2. Připravíme vyšší formu na pečení o rozměru 21 x 36 cm, ale můžete použít i formu jiné velikosti (pokud menší, řezy budou vyšší). Dno vyložíme sušenkami, které namočíme do mléka, aby byly měkké.3. šlehaný krém navrstvíme na sušenky, pěkně uhladíme a pár krát ťukneme formou a pracovní desku, abychom se zbavili velkých vzduchových bublin.4. Povrch ozdobíme strouhanou čokoládou a odložíme do chladničky. Pokud nemáte čas, vložte řezy do mrazničky, rychleji ztuhnou, ale nenechávejte je tam příliš dlouho, aby nezmrzly. *wine*