Pěnová rychlovka: vanilkový řez potěší oči i chuť!

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 10 minutes
Porce 0
Uvařila BarbaraHáková

Ingredience

  • 500 ml Smetana ke šlehání
  • 500 ml Mléko
  • 2 ks Vanilkový pudink bez vaření ( creme olé, dr.oetker)
  • 2 ks Vanilkový cukr
  • 5 lžíce Cukr krupice
  • 5 balíčků Bebe sušenky
  • Čokoláda na vaření
  • Mléko na namočení sušenek

Instrukce

  • Jak na to ? 
    1. Do velké mísy nalijeme smetanu, mléko, přidáme vanilkový pudinkový prášek (pudink, který připravíte bez vaření - Crème Olé, Dr Oetker), vanilkový a kr. cukr. Vše mixérem šleháme cca 5 minut - dostaneme nadýchanou pěnu.
    2. Připravíme vyšší formu na pečení o rozměru 21 x 36 cm, ale můžete použít i formu jiné velikosti (pokud menší, řezy budou vyšší). Dno vyložíme sušenkami, které namočíme do mléka, aby byly měkké.
    3. šlehaný krém navrstvíme na sušenky, pěkně uhladíme a pár krát ťukneme formou a pracovní desku, abychom se zbavili velkých vzduchových bublin.
    4. Povrch ozdobíme strouhanou čokoládou a odložíme do chladničky. Pokud nemáte čas, vložte řezy do mrazničky, rychleji ztuhnou, ale nenechávejte je tam příliš dlouho, aby nezmrzly. *wine*
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account