Pečené müsli s jahodami. Dezert plný léta, zdraví a energie.
Ingredience
- 150 g Ovesné vločky
- 50 g Mandle
- 6 lžíce Med
- 4 lžíce Kokosový olej
- 750 g Jahody
- 1 ks Vanilkový cukr
- 1 lžíce Strouhaná limetková kůra
- 4 lžíce Třtinový cukr
- 1 špetka Mletá skořice
Instrukce
- Jahodová sezóna je v plném proudu! Pojďte si se mnou připravit vynikající a velmi snadný dezert, nad kterým se vaše chuťové pohárky jen roztančí.Daly byste si něco sladkého, ale přitom vás honí výčitky z vysokých kalorických hodnot? Zkuste hřešit zdravě. Dopřejte tělu zdravé potraviny a pochutnejte si na jednoduchém dezertu, který můžete mlsat v kteroukoliv denní dobu. Když si přivstanete, můžete zapečené jahody posnídat a dodat zásobu energie a vitamínů na celé dopoledne.Báječně se hodí i jako dezert k odpoledné lehké svačince anebo jako sladká tečka za osvěžujícím zeleninovým salátem k večeři.Vystačíte si opravdu s pár ingrediencemi, které doma ve spíži určitě najdete.Na 4 vydatné porce si připravte:150 g jemných ovesných vloček50 g oloupaných mandlí6 PL medu (nebo jiného sirupu)4 PL kokosového oleje750 g čerstvých jahod1 ks BIO vanilkového cukru1 PL BIO limetkové strouhané kůry4 PL třtinového cukru špetku mleté skořiceDále pak zapékací mísu (o průměru asi 26 cm) a robot. Jak postupovat?Předehřejte si troubu na 180 °C. Nejprve si připravte müsli. V robotu posekejte na drobné kousky mandle. Vysypte je do misky a to samé proveďte s ovesnými vločkami. Smíchejte je s medem a kokosovým olejem. Ingredience spojte drobením za pomocí svých prstů do drobenky. Dno zapékací mísy vyložte jahodami. Větší kousky překrájejte na polovinu. Zasypte skořicí, vanilkovým a třtinovým cukrem a přidejte limetkovou kůru. Müsli drobenku nasypte na povrch jahod, rovnoměrně ji rozprostřete a vložte do trouby. Pečte cca 20 - 25 minut, dokud müsli na povrchu nezíská nádherně zlatavou barvičku. Vyndejte a nechte chvilku vychladit. Dezert nabírejte lžící do mističky. Pro větší gurmán(k)y doporučuji přidat lžící bílého jogurtu nebo tvarohu.Dobré chutnání. Ať je každý váš den stejně krásný, bohatý a zdraví, jako tento dezertík.