Pečené müsli s jahodami. Dezert plný léta, zdraví a energie.

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 25 minutes
Porce 0
Uvařila JaroslavaFrančíková

Ingredience

  • 150 g Ovesné vločky
  • 50 g Mandle
  • 6 lžíce Med
  • 4 lžíce Kokosový olej
  • 750 g Jahody
  • 1 ks Vanilkový cukr
  • 1 lžíce Strouhaná limetková kůra
  • 4 lžíce Třtinový cukr
  • 1 špetka Mletá skořice

Instrukce

  • Jahodová sezóna je v plném proudu! Pojďte si se mnou připravit vynikající a velmi snadný dezert, nad kterým se vaše chuťové pohárky jen roztančí.
    Daly byste si něco sladkého, ale přitom vás honí výčitky z vysokých kalorických hodnot? Zkuste hřešit zdravě. Dopřejte tělu zdravé potraviny a pochutnejte si na jednoduchém dezertu, který můžete mlsat v kteroukoliv denní dobu. Když si přivstanete, můžete zapečené jahody posnídat a dodat zásobu energie a vitamínů na celé dopoledne.
    Báječně se hodí i jako dezert k odpoledné lehké svačince anebo jako sladká tečka za osvěžujícím zeleninovým salátem k večeři.
    Vystačíte si opravdu s pár ingrediencemi, které doma ve spíži určitě najdete.
    Na 4 vydatné porce si připravte:
    150 g jemných ovesných vloček50 g oloupaných mandlí6 PL medu (nebo jiného sirupu)4 PL kokosového oleje750 g čerstvých jahod1 ks BIO vanilkového cukru1 PL BIO limetkové strouhané kůry4 PL třtinového cukru špetku mleté skořice
    Dále pak zapékací mísu (o průměru asi 26 cm) a robot.
     
    Jak postupovat?
    Předehřejte si troubu na 180 °C. Nejprve si připravte müsli. V robotu posekejte na drobné kousky mandle. Vysypte je do misky a to samé proveďte s ovesnými vločkami. Smíchejte je s medem a kokosovým olejem. Ingredience spojte drobením za pomocí svých prstů do drobenky. Dno zapékací mísy vyložte jahodami. Větší kousky překrájejte na polovinu. Zasypte skořicí, vanilkovým a třtinovým cukrem a přidejte limetkovou kůru. Müsli drobenku nasypte na povrch jahod, rovnoměrně ji rozprostřete a vložte do trouby. Pečte cca 20 - 25 minut, dokud müsli na povrchu nezíská nádherně zlatavou barvičku. Vyndejte a nechte chvilku vychladit. Dezert nabírejte lžící do mističky. Pro větší gurmán(k)y doporučuji přidat lžící bílého jogurtu nebo tvarohu.
    Dobré chutnání. Ať je každý váš den stejně krásný, bohatý a zdraví, jako tento dezertík.
     
     
     
     

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account