Pečené müsli s jahodami. Dezert plný léta, zdraví a energie.

Vytisknout recept
Jahodová sezóna je v plném proudu! Pojďte si se mnou připravit vynikající a velmi snadný dezert, nad kterým se vaše chuťové pohárky jen roztančí.
Daly byste si něco sladkého, ale přitom vás honí výčitky z vysokých kalorických hodnot? Zkuste hřešit zdravě. Dopřejte tělu zdravé potraviny a pochutnejte si na jednoduchém dezertu, který můžete mlsat v kteroukoliv denní dobu. Když si přivstanete, můžete zapečené jahody posnídat a dodat zásobu energie a vitamínů na celé dopoledne.
Báječně se hodí i jako dezert k odpoledné lehké svačince anebo jako sladká tečka za osvěžujícím zeleninovým salátem k večeři.
Vystačíte si opravdu s pár ingrediencemi, které doma ve spíži určitě najdete.
Na 4 vydatné porce si připravte:
  • 150 g jemných ovesných vloček
  • 50 g oloupaných mandlí
  • 6 PL medu (nebo jiného sirupu)
  • 4 PL kokosového oleje
  • 750 g čerstvých jahod
  • 1 ks BIO vanilkového cukru
  • 1 PL BIO limetkové strouhané kůry
  • 4 PL třtinového cukru
  • špetku mleté skořice
Dále pak zapékací mísu (o průměru asi 26 cm) a robot.
 
Jak postupovat?
  1. Předehřejte si troubu na 180 °C.
  2. Nejprve si připravte müsli. V robotu posekejte na drobné kousky mandle. Vysypte je do misky a to samé proveďte s ovesnými vločkami. Smíchejte je s medem a kokosovým olejem. Ingredience spojte drobením za pomocí svých prstů do drobenky.
  3. Dno zapékací mísy vyložte jahodami. Větší kousky překrájejte na polovinu. Zasypte skořicí, vanilkovým a třtinovým cukrem a přidejte limetkovou kůru.
  4. Müsli drobenku nasypte na povrch jahod, rovnoměrně ji rozprostřete a vložte do trouby.
  5. Pečte cca 20 - 25 minut, dokud müsli na povrchu nezíská naádherně zlatavou barvičku.
  6. Vyndejte a nechte chvilku vychladit.
  7. Dezert nabírejte lžící do mističky.
  8. Pro větší gurmán(k)y doporučuji přidat lžící bílého jogurtu nebo tvarohu.
Dobré chutnání. Ať je každý váš den stejně krásný, bohatý a zdraví, jako tento dezertík.
 
 
 
 
150g - Ovesné vločky
50g - Mandle
6lžíce - Med
4lžíce - Kokosový olej
750g - Jahody
1ks - Bio vanilkový cukr
1lžíce - Bio limetková kůra strouhaná
4lžíce - Třtinový cukr
1špetka - Mletá skořice
příprava - 20
vaření - 20-25
Kategorie Dezert
Uvařila JaroslavaFrančíková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account