Pečené müsli s jahodami. Dezert plný léta, zdraví a energie.
- 150 g jemných ovesných vloček
- 50 g oloupaných mandlí
- 6 PL medu (nebo jiného sirupu)
- 4 PL kokosového oleje
- 750 g čerstvých jahod
- 1 ks BIO vanilkového cukru
- 1 PL BIO limetkové strouhané kůry
- 4 PL třtinového cukru
- špetku mleté skořice
- Předehřejte si troubu na 180 °C.
- Nejprve si připravte müsli. V robotu posekejte na drobné kousky mandle. Vysypte je do misky a to samé proveďte s ovesnými vločkami. Smíchejte je s medem a kokosovým olejem. Ingredience spojte drobením za pomocí svých prstů do drobenky.
- Dno zapékací mísy vyložte jahodami. Větší kousky překrájejte na polovinu. Zasypte skořicí, vanilkovým a třtinovým cukrem a přidejte limetkovou kůru.
- Müsli drobenku nasypte na povrch jahod, rovnoměrně ji rozprostřete a vložte do trouby.
- Pečte cca 20 - 25 minut, dokud müsli na povrchu nezíská naádherně zlatavou barvičku.
- Vyndejte a nechte chvilku vychladit.
- Dezert nabírejte lžící do mističky.
- Pro větší gurmán(k)y doporučuji přidat lžící bílého jogurtu nebo tvarohu.