Pečené koblihy

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 40 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 55 minutes
Porce 25 ks
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 370 g hladké mouky
  • 10 g instantního droždí
  • 50 g moučkového cukru
  • 10 g vanilkového cukru
  • Větší špetka soli
  • 100 ml vlažného mléka
  • 170 g změklého másla
  • Povidla
  • 3 vejce + 1 vejce na potření
  • Kandovaná pomerančová kůra
  • SUROVINY NA POLEVU
  • 200 g moučkového cukru
  • 3 až 4 lžičky pomerančové šťávy
  • JEŠTĚ POTŘEBUJETE
  • 25 papírových košíčků

Instrukce

  • 1Mouku a cukr prosejeme do mísy, přimícháme špetku soli, vanilkový cukr a droždí. Přidáme mléko a po jednom do těsta zamícháme vejce.
  • 2Těsto hněteme asi 10 minut, postupně do něj přidáváme změklé máslo nakrájené na malé kostky. Vznikne elastické lesklé těsto, které není příliš tuhé. Mísu přikryjeme utěrkou a odložíme ji na teplejší místo bez průvanu, těsto necháme kynout 1½ až 2 hodiny, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
  • 3Vykynuté těsto rozválíme na plát vysoký asi 1 cm. Z těsta vykrajujeme kolečka o ∅ 6 cm, do středu každého kolečka dáme lžičku povidel, těsto slepíme a koblížky položíme spojem dolů do papírového košíčku.
  • 4Košíčky klademe ve větších rozestupech na plech, ten přikryjeme utěrkou a koblihy necháme kynout opět 1 hodinu na teplém místě bez průvanu, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
  • 5Před pečením koblížky potřeme rozšlehaným vejcem, které by mělo mít pokojovou teplotu. Pečeme 15 minut v troubě vyhřáté na 180°C s horkovzduchem.
  • 6Po upečení necháme 10 minut vychladnou a potřeme cukrovou polevou a posypeme kandovanou pomerančovou kůrou.
  • POSTUP NA POLEVU
  • 1Cukr prosejeme a utřeme jej s pomerančovou šťávou. Musí vzniknout hladká a jednolitá poleva, která se lehce táhne a jen velmi pomalu stéká z vařečky.
3 Komentářů
  1. Naděžda Křičenská 2 roky ago

    5 stars
    Vypadají nádherně. Jsou lepší takto pečené z trouby, než smažené na oleji.

  2. Jaroslava Korpášová 2 roky ago

    No jo, další nádhera, když já mám pocit, že mám vždy o kilo víc, jen se na obrázek podívám….že se po tom sakra nehubne… 🙁

  3. Lenka Hudečková 2 roky ago

    Takovým lákadlům se vyhýbám, ale vypadají luxusně 🙂

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account