Pečené batáty plněné mexickou směsí s mletým kuřecím masem

Vytisknout recept
 Co budete potřebovat?
  • 2 střední batáty
  • 1 cibuli
  • 10 g sádla
  • ½ konzervy červených fazolí
  • ½ konzervy kukuřice
  • 2 stroužky česneku
  • svazeček jarní cibulky
  • 1 červená chilli paprička
  • 1 limetka
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička sušeného koriandru
  • 1 lžička sladké papriky
  • sůl, pepř
  • 250 g Kuřecího steaku bez kůže mletého od Drůbežářského závodu Klatovy
 
1/ Předehřejte si troubu na 180 °C. Plech vyložte pečícím papírem. Batáty si rozpulte a vyskládejte na plech vždy rozkrojenou částí navrch. Pečte asi 1 hodinu.  
2/ Po upečení nechte 5 minut batáty zchladnout a poté z nich vydlabejte vnitřek, který si dejte do misky. Slupky opět vraťte do trouby a pečte dalších 10 minut dokřupava. 
3/ Mezitím si najemno nakrájejte cibuli. Poté na pánvi rozpalte trochu sádla a vsypte cibuli. Nechte ji zezlátnout a přidejte kuřecí mleté maso. Maso orestujte tak, aby bylo už hotové. 
4/ V misce rozmačkejte vnitřek batátů. Propláchněte fazole a kukuřici ve studené vodě a nechte okapat, poté přidejte do misky. Oloupejte česnek a rozdrťte ho najemno. Chilli papričku nakrájejte na malé kousky společně se zelenými stonky jarní cibulky. Vše promíchejte se směsí v misce. 
5/ Přidejte římský kmín, koriandr, papriku, sůl, pepř a vymačkejte do směsi šťávu z limetky. Následně promíchejte s masovou směsí. 
6/ Batátové „loďky“ vyndejte z trouby a naplňte směsí. 
 
Další recepty najdete na instagramu @klatovskekureci nebo Facebooku @DZKlatovy. 

250g - Kuřecí steak bez kůže mletého od Drůbežářského závodu Klatovy
příprava - 10
vaření - 20
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila ReceptyMonika

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account