Pavlova torta

Vytisknout recept
Bielky dáme šľahať do robota, šľaháme do tuha. Potom prisypeme postupne kryštálový cukor a šľaháme pokým sa kryštáliky cukru nerozpustia a sneh bude úplne tuhý. Potom počas šľahania pridáme škrob a vínny ocot a šľaháme ešte cca 2 minútky. Nanesieme na plech, na ktorý sme dali papier na pečenie. Je na Vás, či urobíte mini pavlovky, jeden veľký kruh, alebo ako som dala teraz ja, 2 menšie o priemere 18cm. Rúru si predhrejeme na 150°C, vložíme plech a hneď stiahneme na 110°C, sušíme 1.5-2h. Tu pozor, keďže každá rúra je iná. Po usušení pootvoríme dvierka a necháme vychladnúť v rúre -  pomaly, aby nepopraskala.
Krém - šľahačku vyšľaháme do polotuha, pridáme mascarpone a šľaháme do tuha. Cukor nepridávam, korpus sám o sebe je veľmi sladký.
Pyré - jahody a maliny si prevarím do rozpustenia, rozmixujem ponornym mixérom a precedím. Nechám vychladnúť.
Na spodný korpus nanesiem polovicu krému, pyré, dám druhý korpus a zvyšok krému. Ozdobím čerstvým ovocím. Tortu plním max. 2 hodiny pred podávaním, nie skôr.
Dobrú chuť.
4 - ks - Vaječné bielka
130 - g - Kryštálový cukor
1 - lžička - Kukuričný škrob
1/2 - lžička - Vínny ocot
250 - g - Mascarpone
250 - ml - 33% smotana na šľahanie
100 - g - Mrazené maliny
100 - g - Mrazené jahody
1 - lžíce - Kryštálový cukor
Kategorie Cukroví
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 2 hours
Porce 0
Uvařila Reset Centrum
1 Komentář
  1. Naděžda Křičenská 3 roky ago

    5 stars
    Vypadá krásně a chutná jistě moc dobře.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account