Panna Cotta - lehký dezert, po kterém se budete olizovat
Ingredience
- 1 ks Panna Cotta - sáček Dr. Oetkera
- 250 ml Šlehačka
- 250 ml Mléko
- Ovoce na přeliv
Instrukce
- Panna Cottu jsem zatím dělala ze sáčku, přijde mi to jednodušší a taky se přiznám, že plátkovou želatinu neumím používat. Zkusila jsem to jednou a nepodařilo se, od té doby tomu nevěřím 🙂 Dle návodu na sáčku dáte vařit jednu šlehačku a 150 ml mléka, které musíte stále míchat. Ve 100 ml studeného mléka si rozmícháte prášek ze sáčku a když se šlehačka s mlékem začne vařit, vlijete do toho a stále mícháte, necháte povařit asi minutu. Pak slijete do skleniček a nejméně 2 hodiny necháte vychladnout. To dělám nejprve třeba na okně, později dám do ledničky.Nakonec můžete hotový dezert vyklepnout na talířek a ozdobit nebo přímo v misce. Ovoce si dáte do hrnce a krátce povaříte. Můžete malinko osladit třtinovým cukrem. Horké přelijeme na Panna Cottu. Dobrou chuť přeje Hudlenka