Pampeliškový sirup

Vytisknout recept
1. sběr pampeliškových květů- je potřeba 400-450 květů, které opatrně propláchneme (odplavuje se pyl, který potřebujeme)- nebo stačí probrat  a vyklepat broučky
2. vložíme do hrnce s nakrájeným citronem, pemerančem či limetkou (postačí 2 ks)- můžeme přidat snítek oblíbené čerstvé bylinky (dodá sirupu záverečný bylinkový "ocásek")
3. přlijeme 2 litry vody a přivedeme k mírnému varu po dobu 15 min. 
4. směs stáhneme a necháme v chladu do druhého dne
5. druhý den výluh slijeme přes jemné sítko nebo bavlněnou utěrku (můžeme opakovat 2x) 
6. k výluhu přidáme 2 kg třtinového cukru a za častého míchání vaříme na mírném ohni 1,5 hod. - dokud se sirup nezačne záhnout
7. horký sirup plníme do čistých (předem vyvyřených) sklenic se šroubovacím uzávěrem. Plné skleničky pevně utáhneme a otočíme dnem vzhůru. Po vychladnutí skladujeme v chladu a temnu. 🙂

400-450ks - Pampeliškový květ
2ks - Citron, pomeranč nebo limetka (bez chem. ošetření)
2kg - cukr (třtinový)
2l - voda
příprava - 30
vaření - 100
Kategorie Chuťovka
Porce 0
Uvařila NikolaKybicová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account