Dědova zelná polévka

Vytisknout recept
Kategorie Polévka
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 1 hour 3 minutes
Uvařila Eva Čejková

Ingredience

  • 1 l Kyselé sudové zelí
  • 3 ks Špekáčky
  • 2 ks Brambory
  • 2 ks Cibule
  • 1 lžíce Sádlo
  • 1 lžička Červená mletá paprika
  • 1 ks Masox
  • 1/2 lžička Tymián
  • 5 ks Nové koření
  • 1 lžička Gulášové koření
  • 10 ks Pepř celý
  • 3 ks Bobkový list
  • 1 lžička Orientální koření
  • 1 lžíce Podravka
  • 3 stroužek Česnek nadrobno nakrájeny
  • 1 ks Rajský protlak (115 g)
  • 1 ks Smetana ke šlehání (200 ml, 31 %)

Instrukce

  • Zaznamenáváte recepty od vašich rodičů a prarodičů? Ještě ne? Tak začněte a sdílejte jako naše Eva recept svého dědečka ze Slovenska!
    Strávila jsem pár báječných dní s přáteli a dětmi na horách, kde jsem vyprávěla o výborné zelňačce mého dědy, který vaří tento recept ještě od své rodiny ze Slovenska, odkud pochází. No tak sdílím takto veřejně, protože fakt stojí za to! 🙂
    Dvě středně velké cibule nakrájíme nadrobno, zpěníme je na sádle a přidáme špekáčky nakrájené také nadrobno. Poté přidáme červenou maďarskou papriku, kterou osmahneme samostatně na kousku sádla, aby se hezky zbarvila do červena (POZOR nesmí se připálit!). Vše nyní zalijeme cca do půlky hrnce vodou a přidáme vařit brambory a všechno koření. Když jsou asi tak do půlky brambory uvařené, přidáme zelí (POZOR zelí třeba i raději dvakrát proprat, aby nebylo příliš kyselé a doporučujeme i nakrájet, aby nebylo příliš dlouhé 😉 ). Necháme dovařit dle chuti, aby bylo vše hotové. Na závěr zalijeme smetanou a necháme krátce přejít varem.
    Tak dobrou chuť! [x]
     
     
     
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account