Palačinka s jablky a skořicí
Ingredience
- 1 x Prodietix palačinka s citronovou příchutí
- 100 g jablka 1 menší, očištěné
- pár kapek citronové šťávy
- 50 ml vody
- 1/2 čajové lžičky skořice
- čekankový sirup na ozdobu od 3. fáze jsou povoleny 2 čajové lžičky čekankového sirupu
Instrukce
- Připravíme si citronovou palačinku podle návodu. Vezmeme si menší pánev a těsto rozdělíme na dvě části. Z každé usmažíme na suché pávni jednu palačinku. Jablíčko oloupeme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na malé kostky. Přidáme na pánev, zalejeme cca 50 ml vody, zakápneme citronovou šťávou a půl čajové lžičky skořice. Podusíme do měkka a přidáme na palačinky.
- Dále pro pestrost je možné přidat i 2 lžíce vlašských ořechů nakrájených najemno.
- TIP: Pokud byste toužili po jablíčkách s červenou dužinou, která jsme použili my, je to odrůda Red Moon, nebo Red Love. Běžně ji seženete právě v období kolem dušiček.
Zase pěkný nový recept.
Zajímavé, vypadá to dobře.
to vypadá luxusně.
Palačinka s jablky by mi jistě chutnala, mňam.
TO bude mňamka -)