Ovocný táč (rychlovka)

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 25 minutes
Celkový čas 35 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Těsto
  • 2 hrnek polohrubá mouka
  • 2 ks vejce
  • 1 hrnek cukr
  • 1 hrnek mléko
  • 0,50 hrnek rostlinný olej
  • 1 balíček prášek do pečiva
  • 1 balíček vanilkový cukr
  • ovoce
  • Posýpka
  • máslo
  • moučkový cukr
  • polohrubá mouka

Instrukce

  • Nejprve vymažeme a vysypeme plech. Do mísy nasypeme mouku, kypřící prášek do peč. a vanilkový cukr, promícháme. Do kastrůlku dáme mléko, olej, vejce a cukr a chvíli rozehřejeme na sporáku, až se cukr rozpustí, poté necháme směs vychladnout a nalijeme do mísy s moukou a pořádně promícháme.
  • Nalijeme těsto na plech, poklademe ovocem a posypeme posýpkou. Pečeme při 180°C asi 25 min.
12 Komentářů
  1. Jana SakalováSakalová 2 roky ago

    5 stars
    toto su take lahke kolace super aj pre zacinajuce kucharky

  2. Aneta Kollerová Mašková 2 roky ago

    Hrnkové recepty dělám nejčastěji. Právě díky úspoře času. Jde to rychle, a přitom vznikne dobrota. 🙂 Jen rozdíl je v tom, že nenechávám rozpustit cukr, ale všechno – mléko, olej, vejce i cukr – k sobě sesypu, nezahřívám.

    • Author
      NelaVávrová 2 roky ago

      Super, zkusím Vaši radu 🙂 Děkuji.

  3. Naděžda Křičenská 2 roky ago

    5 stars
    Takové těsto dělám nejraději. Dneska peču s višněmi.

    • Author
      NelaVávrová 2 roky ago

      super, vlastní višně? Nemohu se dočkat už sezóny třešní, až se přejím 😀

      • Naděžda Křičenská 2 roky ago

        Ano, naše vlastní višně – poslední z mrazáku.

    • Lenka Hudečková 2 roky ago

      paráda, já si včera přivezla skleničku rybízu a sklenici ostružin, tak mám taky pořád z čeho péct, i když je to loňské 🙂

      • Author
        NelaVávrová 2 roky ago

        šikulky děvčata 🙂 my už bohužel vše pryč 😀

  4. Lenka Hudečková 2 roky ago

    Peču skoro podobně… jednoduchý a osvědčený recept 🙂

    • Author
      NelaVávrová 2 roky ago

      Ano mám také ráda tyhle jednoduché a rychlé recepty než v tomto krásném počasí trávit čas v kuchyni .)

      • Lenka Hudečková 2 roky ago

        přesně, moje švagrová mi jednou řekla, že ona si tento recept nazvala jako pro blbé, ale mě neurazila (ani to nechtěla)…a klidně udělám rychlou buchtu z receptu pro blblé, hlavně, že je to za chvíli v troubě… a chutná. 🙂

        • Aneta Kollerová Mašková 2 roky ago

          To je hezké pojmenování. 🙂 Taky by mě to neurazilo. Takhle peču nejen bábovky, ale i např. perník na plech. 🙂

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account