Ovesná kaše
Ingredience
- 1 hrnek Ovesné vločky
- 1 hrnek Mléko
- 1 lžíce Máslo
- 2-3 lžičky Skořice
- 4-5 lžíce Med
- 4-5 lžíce Vlašské ořechy sekané
- 2 lžíce Rozinky
Instrukce
- Snídaně má v jídelníčku důležité místo. Zkuste třeba zdravou a chutnou ovesnou kaši! Vločky propláchneme studenou vodou, v kastrůlku zalijeme vodou do úrovně vloček a vaříme, voda se za chvíli vsákne. Pak přidáme mlého a vaříme pár minut do zhoustnutí. Je-li kaše hustá, přidáme trochu vody nebo mléka.Přidáme nasekané ořechy, rozinky, polovinu medu a odstavíme. Rozdělíme na talíře, posypeme skořicí, pokapeme zbylým medem, poklademe vločkami másla. Kdo má rád sladší, může posypat i trochou cukru.Fantazii se meze nekladou, někdo má radši kakao, skořici lze nahradit i nakrájeným ovocemndle chuti. Rychlá snídaně, svačina, ale klidně i oběd, pro ty, co nemusí maso. Dobrá i druhý den studená do práce, jen ji uděláme trochu řidčí.