Ořechové řezy - výborný zákusek pro každou příležitost
Ingredience
TĚSTO
- 300 g Cukr
- 5 ks Žloutek
- 7 lžíce Kakao
- 100 g Polohrubá mouka
- 100 g Mleté ořechy
- 5 ks Bílek
KRÉM
- 250 ml Mléko
- 3 lžíce Hladká mouka
- 300 g Máslo
- 200 g Cukr moučka
- 100 g Mleté ořechy
POLEVA
- Čokoláda na vaření
- Ztužený tuk
Instrukce
- Těsto:Cukr, žloutky a kakao ušleháme (stejně jako při přípravě piškotu) a pak přidáme ostatní suroviny. Z bílků našleháme sníh, který zamícháme k vytvořenému těstu. Pečeme v předehřáté troubě (180°, cca 20 minut) - podle zkušeností s vlastní troubou.Krém:Uvaříme kaši z mléka a hladké mouky - necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem a přidáme kaši a mleté oříšky - smícháme. Hotový krém natřeme na upečený korpus.Poleva:Ztužený tuk s čokoládou rozpustíme a polijeme potřený korpus. Můžeme dále různě dozdobit.Dobrou chuť!:-)