Opilá srdíčka. Kombinace ořechů, rumu a citrónu je neodolatelná! Vyzkoušíte?
Ingredience
- 420 g Mouka pšeničná hladká
- 280 g Máslo
- 140 g Cukr
- 2 ks Žloutek
- 500 g Cukr moučkový
- Citrónová kůra
- 2 ks Bílek
- 80 g Ořechy vlašské (mleté)
- 40 g Máslo
- 3 lžíce Rum
Instrukce
- Mouku prosejeme na vál, nakrájíme máslo, přidáme cukr a nastrouhanou citrónovou kůru a promícháme. Zapracujeme žloutky, vytvoříme hladké těsto a zabalené do fólie ho uložíme na hodinu do chladu.Polovinu moučkového cukru, změklé máslo, bílek a 2 lžíce rumu utřeme a přimícháme mleté ořechy. Hmotu zakryjte fólií a uložíme do chladu.Z prvního těsta vyválíme na pomoučeném vále plát, vykrájíme srdíčka, naskládáme je na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 170 stupňů Celsia. Kousky upečeme dorůžova a necháme vychladnout.Ořechovou hmotu rozválíme na vále posypaném moučkovým cukrem na plát, vykrájíme opět srdíčka, poklademe je na upečená linecká srdíčka a přitlačíme.Z druhé poloviny cukru, lžíce rumu a citrónové šťávy umícháme polevu, natřeme ji na srdíčka a necháme zaschnout. Potom uložíme na vhodné místo.