Odlehčené jarní palačinky ze špaldové mouky s brynzou
Ingredience
Suroviny na těsto:
- 500 ml Čerstvé mléko z Valašska
- 1 Bílý jogurt z Valašska bifido
- 100 g hladká špaldová mouka
- 150 g polohrubá mouka
- 2 vejce
- hrst baby špenátu
Suroviny na náplň:
- 1 Kysaná smetana z Valašska
- 2 lžíce Brynzy
Instrukce
- Mléko, jogurt, mouku a vajíčka smícháme dohromady a ušleháme v jemné těsto. Poté přidáme špenát a celou směs rozmixujeme v mixéru. Palačinky smažíme na troše másla. Dále v misce smícháme brynzu a kysanou smetanu (kdo má rád může přidat nasekanou petrželku nebo pažitku) a touto směsí poté potřeme palačinky a zarolujeme nebo poskládáme.
zajímavé
Zajímavý recept. Vyzkouším.
Paráda, jistě by šlo i z medvědího česneku…mňam.
Určitě, kór když je sezóna, děkuji za inspiraci…