Netradiční angreštový džem

Vytisknout recept
Na naší zahradě máme i červený angrešt. K přípravě džemu potřebujeme 1 kg očištěných bobulí, je to sice trochu práce, ale vyplatí se. Bobule rozvaříme s menším množstvím vody, případně si pomůžeme ponorným mixerem. Přidáme citrusový pektin smíchaný se lžící cukru, vaříme asi 3 minuty, potom přidáme zbylý cukr a vaříme 5 minut. Zkusíme, zda džem dostatečně želíruje.Stačí kápnout trochu hmoty na vychlazený talířek.Pokud je konzistence odpovídající, horké plníme do malých skleniček.

1000 gks - zralý angrešt
10 gks - citrusový pektin
300 gks - cukr
50 gks - voda
příprava - 20
vaření - 10
Kategorie Chuťovka
Porce 0
Uvařila JanaHoráková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account