Nepečený tvarohový dort s rybízem. Báječný dezert pro horké letní dny

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 4 hours 30 minutes
Porce 0
Uvařila JaroslavaFrančíková

Ingredience

  • 380 g Ovesné sušenky (2 balení)
  • 120 g Máslo
  • 750 g Tvaroh polotučný (balený v alobalu)
  • 1 a 1/2 hrnek Moučkový cukr
  • 250 ml Smetana na šlehání
  • 2 ks Želatina v prášku
  • 1 ks Ztužovač šlehačky
  • 2 hrnek Čerstvý rybíz

Instrukce

  • Tento šťavnatý a lahodně krémový dort vás zcela jistě ohromí a naladí do té správné letní pohodové nálady. Je snadno a rychle připravený a rafinovaně pikantní. Dokonalé propojení chutí navinulého rybízu s jemným osvěžujícím tvarohem a křupavým korpusem z dortu dělá zákusek vskutku božský.
     
    Jak budete postupovat a co všechno musíte na jeho výrobu mít po ruce?
    Na křupavý korpus si připravte: 
    Dortovou formu o průměru 26 cm vyložte pečícím papírem.
    2 balení ovesných sušenek (můžete použít i BeBe, piškoty nebo třeba kukuřičné lupínky). Množství odpovídá 380 g120 g másla
    Sušenky namelte najemno (nebo je vložte do mikrotenového sáčku a rozdrťte válečkem na nudle). Nasypte je do mísy. Máslo rozpusťte a přilijte k sušenkové drti. Dobře promíchejte. Hmotu naneste na dno dortové formy a nechte ztuhnout.
     
    Na tvarohový krém budete potřebovat:
    750 g polotučného tvarohu (rozhodně nepoužívejte vaničkový. Na krémové dezerty mám osvědčený Jaroměřický)1 a 1/2 hrnku třtinového moučkového cukru1 sáček želatiny 250 ml smetany ke šlehání (zaměnila jsem ji za rostlinný rýžový krém. Dezert je méně kalorický a přitom na své krémové konzistenci ani trochu netratí)1 ks ztužovače smetany (Smetanafix)
    Zatímco vám tuhne korpus, připravte si osvěžující náplň z tvarohu a smetany.
    Ze všeho nejdříve si nachystejte želatinu. Podle návodu na obalu rozpusťte prášek se 2 PL třtinového cukru ve 250 ml vody a 1 minutu povařte. Odstavte a nechte mírně vychladit.
    Smetanu vyšlehejte spolu se ztužovačem do husté pěny. Pokud zvolíte rostlinný krém, je potřeba, aby byl předem ztuhlý v ledničce. Poté ho vyjmete z obalu a smícháte se ztužovačem.
    Tvaroh smíchejte s cukrem. Opatrně po malých dávkách přilévejte prochladlou želatinu a dobře míchejte. Nesmí se vytvořit hrudky. Nakonec přimíchejte šlehačku (nebo rostlinný krém). Spojte dobře dohromady a naneste na korpus. Vložte na 30 minut do chladničky zatuhnout.
     
    Na ovocnou "polevu" si nachystejte:
    2 hrnky bobulí červeného rybízu1 sáček práškové želatiny rozpustné ve vodě
    Rybíz dobře omyjte a nechte osušit. 
    Připravte si stejným způsobem i druhý sáček želatiny. 
    Rybíz nasypte na povrch korpusu a zalijte mírně vychlazenou želatinou. Vložte zpátky do ledničky na 3,5 - 4 hodiny ztuhnout.
     
     
    Krájejte velmi ostrým nožem namočeným ve vodě.
    Dobrou chuť a příjemně strávené letní dny vám přeje Slávka Fran.
     
    PS: je libo domácí limonádu? Pak si rozhodně nenechte ujít recept na lahodný sirup z rybízu a levandule.
     
     
     
     

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account