
Nejlepší česneková polévka
Ingredience
- 10 stroužků česneku
- 0,75 l silného hovězího vývaru
- lžíce sádla
- kousek uzeného vepřového boku
- 10 dkg strouhaného eidamu
- vejce
- 2 větší brambory
- majoránka
- sůl
- pepř
- dle chuti chlebové krutony
Instrukce
- V hrnci si rozpálíme sádlo a opečeme na něm na kostičky nakrájený uzený bok.
- Přidáme prolisovaný česnek a zalijeme vývarem.
- Nakrájíme si oloupané brambory na kostičky, vhodíme do hrnce a vaříme do jejich změknutí.
- Na konci přidáme rozšlehané vejce, polévku osolíme, opepříme a vsypeme asi lžíci sušené majoránky.
- Pokud je třeba přidat česnek, můžeme jej prolisovat přímo do talíře a zalít horkou polévkou.
- Máme-li porci polévky v talíři, zasypeme ji strouhaným sýrem, který se v horké polévce hezky rozpustí.
- Nakonec přidáme chlebové krutony.
- Dobrou chuť!
Cesnačka je skvelý zdravý a chutný pokrm
česnečku máme rádi, jednou za čas na ni dostaneme chuť, tak ji uvařím… mňam
je fakt, že česnečku jsem ještě nikdy nedělala, asi se nechám inspirovat
Děkuji za recept, já dělám tuto polévku jinak, tak se ráda nechám inspirovat
česnekačka je dobrá klasika
je výborná
Více na https://www.nebydliblbe.cz/l/5-nejlepsich-polevek-ktere-vas-postavi-na-nohy/