Nebeská roláda s jahodami- aneb hnězdou snadno a rychle (a bez mouky!)
Ingredience
- 5 ks Vejce
- 2 lžíce Třtinový cukr
- 2 lžíce Kakao
- 1 ks Šlehačka (ricotta, mascarpone)
- 1 hrnek Ovoce
Instrukce
- Tak co jiného v období jahod než tuto snadnou, rychlou roládu. Manžel ji miluje, já jsem pokaždé ka hvězdu *smile*;-) a přitom je tak snadná.Znám ji už mnoho let, kdysi jsem na ni chodívala do jedné vyhlášené brněnské restaurace, kde ji nabízeli pod názvem Roláda Kastelánka. Vydyndala jsem si recept a od té doby ji čas od času dělám. A chutná vždy báječně.Postup:Předně si vyhřejte troubu na mi 220 st. - je to nezbytné!Na velký mělký plech položíme papír na pečení (je nutný!), papír důkladně vymažeme tukem (olejem, Herou) a vysypeme hrubou moukou. Zdá se to zbytečné mazat papír a vysypávat jej, ale jelikož v roládě není mouka, přilepila by se Vám na papír a nesmotali byste ji. Odzkoušeno a funguje!V míse vyšleháme žloutky, cukr a kakao. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme ke směsi v míse. Hmotu rozetřeme na plech s papírem a dáme do horké trouby.Pečeme přesně 8 minut! Po osmi minutách okamžitě vyndáme a sundáme papír s piškotem z plechu, aby se „nedopékal“ ze spoda od horkého plechu - piškot by se pak lámal. Necháme zchladnout.Smetanu (ricottu, mascarpone - co zrovna máme) ušleháme se ztužovačem a trochou medu, roládu potřeme a stočíme.Dáme ztuhnout do lednice. Podáváme s ovocem, které máme rádi!Dobrou chuť!:-* Petra Tip:V zimě výborná s omáčkou z lesních plodů (mražené lesní ovoce)!