Dort s vlašskými ořechy

Vytisknout recept
 
 
 
2 korpusy:
Nejprve si oddělíme žloutky od bílků. Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme rozpuštěné máslo a mléko. Smícháme mouku s kypřicím práškem, sodou, kakaem, ořechy. Ušleháme si z bílků a trochu soli tuhý sníh. Postupně přidáváme do žloutků moučnou směs a střídavě sníh z bílků. 
Připravíme si 2 dortové formy, které vyložíme pečícím papírem. Těsto nalijeme do větší i menší dortové formy. Pečem asi 45 minut při teplotě 160°C. Zkoušíme špejlí, zda je dort upečený. Je lepší, když si dorty upečeme den předem. 
 
 
 
krém do dortu:
Vyšleháme si změklé máslo s kondenzovaným mlékem, čerstvým sýrem, pak přidáme ořechovou esenci a mleté ořechy.  Na zhoustnutí přidáme Créme Olé. 
 
 
 
 
nazdobení dortu:
Velký i malý korpus si podélně rozkrojíme. Všechny plochy pomažeme krémem. Dort spojíme a pomažeme nahoře a po stranách. Vytvoříme šešulky a dozdobíme půlkami ořechů. Z marcipánové hmoty si vytvoříme větvičky a lístečky. Dort nazdobíme nahoře těmito větvičkami a ještě po stranách. 
 
 
 
 
 
Dort dáme vychladit do lednice a pak můžeme hodovat při kávičce. 
Přeji dobrou chuť!!!
 
 

6ks - vejce
250g - práškový cukr
1ks - vanilkový cukr
450g - polohrubá mouka
100g - máslo
250ml - mléko
2lžíce - kakao
100g - mleté vlašské ořechy
1ks - kypřicí prášek
1lžička - jedlá soda
500g - Krém: máslo
1ks - sladké kondenzované mléko
300g - čerstvý sýr
1ks - Créme Olé Dr. Oetker
1lžička - ořechová esence
100g - mleté vlašské ořechy
100g - vlašské ořechy - celé půlky
2ks - marcipánová hmota - zelená a hnědá
příprava - 45
vaření - 45
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila Naděžda Křičenská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account