Nádivka v županu

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 1 pekáč
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • vychladlá jáhlová nádivka
  • hrachová mouka hraška apod.
  • olej
  • sůl

Instrukce

  • V míse smícháme hrachovou mouku a vodu (cca v poměru 2:1) s trochou soli tak, aby vzniklo těstíčko husté jako hořčice. Každá mouka saje trochu jinak, tak ji dořeďte podle potřeby tak, aby se v ní dalo obalovat a těstíčko nestékalo z obalených kousků.
  • Ve vyšším hrnci nebo woku rozpálíme olej na smažení.
  • Nádivku nakrájíme na malé dílky (musí být vychladlá, aby se nedrolila) a obalíme ji pomocí vidliček ze všech stran v těstíčku.
  • Když je olej vřelý (poznáme vložením dřevěné tyčinky, kolem které se dělají bublinky), vkládáme postupně jednotlivé obalované kousky nádivky. Nesmíme jich dát moc najednou, aby se olej příliš neochladil, to by se pak nedařilo dobře kousky usmažit.
  • Po chvilce obracíme a když začne zlátnout, vyndáme a necháme na ubrousku okapat.
  • Postupně osmažíme všechny kousky a podáváme ještě horké.
5 Komentářů
  1. Author
    NelaVávrová 2 roky ago

    Super, tak šup do práce 😀

  2. Jaroslava Korpášová 2 roky ago

    Hrašku znám a tu a tam jí též používám, ale smažené pokrmy dělám jen minimálně.

    • Author
      NelaVávrová 2 roky ago

      To chápu, já kvůli přítele…

  3. Lenka Hudečková 2 roky ago

    zajímavé, hrašku taky máme doma a používáme ji 🙂

    • Author
      NelaVávrová 2 roky ago

      Super, zkuste.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account