Můj první letošní sirup-sedmikráskový

Vytisknout recept
Kategorie Nápoje
Čas přípravy 10 minutes
Porce 0
Uvařila SIPEJI

Ingredience

  • 1000 ks Květ sedmikrásky
  • 1 l Převařená voda
  • 0,75 kg Cukr krystal
  • 1 ks Bio citrón

Instrukce

  • 1000 kusů květů sedmikrásek sbíraných na sluníčku (my přesně nepočítaly, asi jsme jich měly trochu víc, sbíraly jsme ve třech hodinu) zalijeme převařenou zchladlou vodou, přidáme na tenké plátky nakrájený citron a necháme 24 až 48 hodin macerovat.
    Pak vymačkáme přes plátýnko, přisypeme cukr a necháme přejít varem dokud se cukr nerozpustí.
     
    Zchladlé plníme do lahví, výsledek je 1,5 litru výborného léčivého a chutného sirupu.
    Uchovávám v lednici, vydrží cca měsíc, u nás se ale vypije daleko dříve.
    Na přípravu limonády ředíme vodou, dle toho jak má kdo rád sladké.

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account