Můj první letošní sirup-sedmikráskový
Ingredience
- 1000 ks Květ sedmikrásky
- 1 l Převařená voda
- 0,75 kg Cukr krystal
- 1 ks Bio citrón
Instrukce
- 1000 kusů květů sedmikrásek sbíraných na sluníčku (my přesně nepočítaly, asi jsme jich měly trochu víc, sbíraly jsme ve třech hodinu) zalijeme převařenou zchladlou vodou, přidáme na tenké plátky nakrájený citron a necháme 24 až 48 hodin macerovat.Pak vymačkáme přes plátýnko, přisypeme cukr a necháme přejít varem dokud se cukr nerozpustí. Zchladlé plníme do lahví, výsledek je 1,5 litru výborného léčivého a chutného sirupu.Uchovávám v lednici, vydrží cca měsíc, u nás se ale vypije daleko dříve.Na přípravu limonády ředíme vodou, dle toho jak má kdo rád sladké.