Mrkvový piškot

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 20 minutes
Uvařila JaroslavaFrančíková

Ingredience

  • 350 g Strouhaná mrkev
  • 350 g Polohrubá mouka
  • 250 g Cukr krupice
  • 1 ks Vanilkový cukr
  • 1 ks Kypřící prášek do pečiva
  • 1 špetka Sůl
  • 6 lžíce Olej
  • 3 ks Vejce
  • 1 ks Kůra z limetky
  • Máslo nebo olej na vymazání formy

POLEVA

  • 150 g Cukr moučka
  • 3 lžíce Horká voda
  • 1 ks Citrón - šťáva + kůra

Instrukce

  • Mrkvový piškot
    Dnes jsem objevila na tržnici čerstvou mrkev. Lahodná, křupavá a voňavá zelenina bohatá na betakaroten je skvělá jak v syrovém stavu, tak i tepelně upravená. Napadlo mne z ní upéct takový trošku netradiční moučník, na jehož přípravu vám přináším následující recept.
    Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
    Žloutky utřeme s cukrem do husté pěny. Přilijeme olej a zašleháme do žloutkové pěny. Přidáme strouhanou kůru, mrkev a opatrně promícháme. Osolíme, přisypeme vanilku, mouku spolu s kypřícím práškem. Důkladně zamícháme. Zlehka po lžících přidáme bílkový sníh.
    Těsto vlijeme na vymazaný a polohrubou mohou vysypaný plech (30 x 40 cm je ideální, ovšem záleží na vás, jak tenký moučník chcete mít) a pečte 20 minut při teplotě 175 °C (elektrická trouba)
    Upečený piškot necháme vychladnout a polejeme citronovou polevou:
    Citron důkladně omyjeme. Kůru nastrouháme a poté z něj vymačkáme šťávu. Cukr zalijeme horkou vodou. Přidáme citronovou šťávu a kůru a umícháme v hustou polevu.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account