Mrkvový perkelt - jednoduchý, zdravý a výborný. Vyzkoušejte!

Vytisknout recept
Jarní očista? V tom případě vyzkoušejte recept od Caramely! Mrkvový perkelt můžete jíst samotný nebo jako přílohu k masu.
Tento recept jsem se naučila z 28 denní detoxikace od Mačingové a chutnal mi natolik, že ho vařím stále. Lze ho jíst samotný jako jedno hlavní jídlo nebo jako přílohu (třeba k dušenému hovězímu). 
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Ostatní
Klíč. slova zdravě, zelenina
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce 2
Kalorie 122
Uvařila KateřinaLosertová

Ingredience

  • 1 kg mrkve
  • 3 ks cibule
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • olivový olej
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mletého rozmarýnu
  • sůl
  • pepř

Instrukce

  • Na pánvi zahřejeme a osolíme olivový olej a cibuli nakrájenou natenké proužky necháme zesklovatět.
  • Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka (velkým pomocníkem jekuchyňský robot), přidáme ji na cibuli a chvíli společně mícháme. Přidáme koření - mletý kmín, rozmarýn (někdo dávámísto rozmarýnu kari), pepř, 2-3 lžíce sojové omáčky. Chvilku za stálého míchání smažíme.
  • Zalijeme asi 2 dl vody a dusíme pod pokličkou do měkka, ke konci odklopíme a mícháme, dokud se úplně neodpaří voda a nezůstane jen takový jemný povlak.

Notes

Mrkev podle Mačingové: Čistí žaludek a střeva, působí močopudně, podporuje peristaltiku střev, zvyšuje produkci krve, dodává energii mozku, snižuje cholesterol, chrání zrak a zubní sklovinu. Je vynikajícím zdrojem energie při stavech vyčerpanosti. Obsahuje vitamíny A, C a B, betakaroten, železo, měď, vápník, draslík a sodík.

Nutriční hodnoty

Serving: 100g | Vláknina: 3g | Kalorie: 122kcal | Tuky: 1g | Cukry: 28g
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account