Mrkvový dort s marcipánem

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 1 hour
Čas vaření 45 minutes
Porce 0
Uvařila Naděžda Křičenská

Ingredience

  • 175 g Máslo
  • 175 g Třtinový cukr
  • 3 ks Vejce
  • 2 lžíce Jogurt nebo olej
  • 175 g Hladká mouka
  • 1 ks Kypřící prášek
  • 1/2 lžička Sůl
  • 3/4 lžička Skořice
  • 1/2 lžička Muškátový oříšek
  • 50 + 110 g Mandle
  • 220 g Mrkev
  • 250 g Máslo
  • 150 g Cukr moučka
  • 1 ks Vanilkový pudink
  • 500 ml Mléko
  • 2 ks Marcipánová hmota
  • 1 ks Hořká čokoláda

Instrukce

  • TĚSTO
    Utřeme třtinový cukr s máslem a žloutky. Pak smícháme mouku s kořením a kypřicím práškem. Přidáme najemno nastrouhanou mrkev, mleté neloupané mandle a jogurt nebo olej. Zapracujeme hladké těsto, do něhož lehce vmícháme ušlehané bílky. 
    Dortovou formu vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme těsto a pečeme v horkovzdušné troubě při teplotě 160°C asi 45 minut. 
     
    Po vychladnutí dort opatrně vyklopíme a rozřízneme podélně na dvě poloviny.              
    KRÉM
     Nejprve si uvaříme dle návodu vanilkový pudink a necháme vychladnout. Pak ušleháme máslo s práškovým cukrem a pomalu vmícháme pudink. Přidáme rozemleté neloupané mandle. 
     
    Asi polovinu krému namažeme na jednu část dortového korpusu. Opatrně přiklopíme druhou půlkou dortu. Zbytek krému natřeme navrch korpusu a po stranách. Necháme si trochu krému na ozdobu. 
     
    Jednu část marcipánové hmoty rozválíme na kruh velikosti korpusu a přiložíme na dort. Z druhé části hmoty vyválíme pruh, kterým obtočíme dort ze strany. 
    Navrch dortu nastrouháme hořkou čokoládu. Ze zbylého krému nazdobíme navrch dortu 12 šešulek a ozdobíme celou mandlí. 
     
     
     
    Hotový dort dáme na tácku vychladit do ledničky. 
    Podáváme na svačinku ke kávě . 
    Přeji dobré pochutnání !!!
     
     
     
     
     

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account