Mrkvový dort (rychlý, krásný, vynikající)

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 30 minutes
Porce 0
Uvařila JanaMráčková

Ingredience

  • 3 ks Vejce
  • 220 ml Slunečnicový olej
  • 150 g Třtinový cukr
  • 2 lžíce Med
  • 1 ks Vanilka
  • 300 g Hladká mouka
  • 1 ks Kypřící prášek
  • 1 špetka Sůl
  • 2 lžička Skořice
  • 2 lžíce Kakao
  • 400 g Mrkev nastrouhaná na hrubo
  • 120 g Ořechy, nahrubo nasekané (lískové či vlašské)

KRÉM

  • 250 g Tvaroh měkký
  • 0,5 ks Smetana ke šlehání 31%
  • 80 g Máslo
  • 1 lžíce Třtinový cukr
  • 1 lžička Citrónová šťáva
  • Ořechy na ozdobu

Instrukce

  • Tohle je mrkvová blaženost!
    A navíc je to neuvěřitelně jednoduché a vzhledem k výsledku i rychlé. Prostě zákuseček k nedělnímu obědu 🙂
    Dort jsem pekla podle foto receptu na Smooth Cooking.
    Korpus
    Smíchala jsem mouku, olej, rozteklý med, celá vejce cukr a vanilku, skořici a kakao, sůl a nakonec na hrubo nastrouhanou mrkev a nasekané ořechy. 
    Vše jsem promíchala.
    Těsto jsem vložila do menší a větší formy (použila jsem zapékací mísy, dortové formy jsem zrovna neměla:)) Vyložila jsem pečícím papírem, okraje mísy potřela máslem. Po upečení korpus šel krásně ven.
    Pečení korpusu
    Troubu jsem zapla hned na začátku, takže jsem ji měla předehřátou na cca 180°. K
    orpus jsem pekla, dokud nevypadal tak, jak je na fotce ve fotoreceptu 🙂 Autorka receptu v komentářích uvádí 20-30 minut, ale my máme troubu pomalou, takže to bylo 40 minut.
    Krém
    Ušlehala jsem vychlazenou šlehačku dotuha. Přidala tvaroh a rozpuštěné máslo, trošku cukru a citronové šťávy. Smíchala a uložila do lednice, než se dopekl korpus a než vychladl.
    Pak už jsem si jen hrála s výzdobou dortu pomocí krému a oříšků.
    -----------------------------------------------------------
    Ideální by bylo nechat ho přes noc uležet, ale to se nedalo - pustili jsme se do něj už po dvou hodinách, co byl v lednici :))
    Pozn. Vanilku dávat nemusíte nebo můžete nahradit vanilkovým cukrem či lžičkou extraktu.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account