Mrkvovník - zdravě a chutně k odpolední svačince
Ingredience
- 2 hrnek Hladká mouka
- 1 ks Prášek do pečiva
- 1 hrnek Mrkev
- 1 hrnek Vlašské ořechy mleté
- 1 hrnek Mléko
- 2 lžíce Kustovnice čínská (GOJI)
- 2 lžíce Zavařenina
- 1 ks Limetka - kůra
- 2 ks Vejce
- 2 lžíce Kakao
- 1/2 hrnek Olej
- 1 špetka Sůl
- 4 cl Javorový sirup
- 4 cl Pampeliškový sirup
Instrukce
- Milé ženy,existuje spoustu způsobů, jak si připravit chutná a zdravá jídla, kdy se nemusíte loučit se sladkostmi jakými jsou třeba perník nebo brownies.Kombinace těchto dvou dobrot jsem zkoušela a dolaďovala, až vznikl můj MRKVOVNÍK. Moučník, který je nejen chutný, ale navíc obohacený o spoustu úžasných ingrediencí s vitamíny skupiny B a betakarotenem.Která z vás ráda pečete rychlé hrnkové moučníky, určitě vyzkoušejte. Výsledek stojí za to. Tak, a co budete potřebovat: Hladkou mouku (Babiččina volba na křehká těsta), můžete použít i pšeničnou celozrnnou BIO - 2 hrnky Kypřící prášek - 1 ks Mrkev čerstvá nastrouhaná na jemném struhadle - 1 hrnek (množství odpovídá tak dvěma kusům)Vlašské ořechy mleté - 1 hrnek Kakaový prášek - 2 PL - 2 PL Domácí zavařenina (ráda používám rybízovou) - 2 PL Vajíčka - 2 ks Olej (slunečnicový) - 1/2 hrnku Kustovnice čínská (GOJI) - 2 PL (namočte si ji do teplé vody alespoň na 5 minut a pak sceďte)Mléko - 1 hrnek Pampeliškový sirup - 4 cl Javorový sirup - 4 cl (Pokud nemáte sirupy, nahraďte je 1/2 hrnkem cukru krupice a navíc 8 cl mléka)Sůl dle chuti Limetka - nastrouhaná kůra z jedné dobře omytéDo mísy si nasypte mouku s kypřícím práškem. Osolte a postupně přidávejte zbylé suroviny.Vše dobře promíchejte v hladkou směs. Vlijte na pekáč (30 x 40 cm) nebo do dortové formy (průměr 24 - 26 cm) a vložte do předem vyhřáté trouby na 180 °C.Pečte 30 - 35 minut. Prověřte špejlí, zda se těsto dobře propeklo.Můžete polít čokoládovou polevou a posypat kokosem.