Mrkvové srdce

Vytisknout recept

Do jedné mísy jsem najemno nastrouhala mrkev a nahrubo jablko,

přidala jsem med, rozinky, citronovou kúru z půlky plodu, olej.

Ve větší míse jsem smíchala pomleté vločky, špaldovou mouku, skořici

a prášek do pečiva /Prdopopeč/, poté jsem k suché směsi přidala tu mokrou.

Vše jsem spolu řádně promíchala, dala do pečící formy,

kterou jsem vymazala olejem a vysypala strouhankou a šoupla vše do trouby.

Prvních 5 minut jsem dala 190°C, pak jsem troubu stáhla na 160°C

a pekla ještě asi 30 minut.

Povrch je zlatý, nutno zkusit špejlí, že se těsto již uvnitř nelepí.

Nakonec lze dozdobit šlehačkou a jahodami, to ale my nemusíme,

jíme a pečeme zdravě.

Hudlenka

 

300g - mrkev
2ks - jablka
2lžička - skořice
3/4hrnek - olej
1hrnek - vločky pomleté
1hrnek - špaldová mouka
1ks - prdopeč
1/2ks - citr, kúra
2lžíce - med
ks - rozinky
příprava - 10
vaření - 30-40
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account