Meruňkové knedlíky z tvarohového těsta
- Do mísy dejte tvaroh, přidejte vajíčko a špetku soli a vše spojte. Přidejte hrubou mouku, směs promíchejte a dejte ji na chvíli odležet.
- Do velkého hrnce nalijte vodu a přiveďte ji k varu.
- Meruňky omyjte, osušte, rozkrojte na půlky a zbavte je pecek.
- Odpočinuté těsto vyklopte na pomoučenou plochu a vyválejte do válečků s průměrem cca 6 cm.
- Z jednotlivých válečků ukrajujte díly, které v dlani následně rozplácnete. Do středu dejte půlku meruňky, opatrně ji zabalte do těsta a nakonec těsto ještě trochu vyválejte dokulata.
- Knedlíky opatrně vložte do vroucí vody a vařte asi 5 minut.
- Uvařené knedlíky opatrně vylovte děrovanou naběračkou a podávejte s rozpuštěným máslem a posypané moučkovým cukrem.
- TIP! Knedlíky jsme posypali Bystřickým tvarohem měkkým, ale sáhnout můžete i po Jaroměřickém Měkkém tvarohu (Jaroměřická mlékárna, a.s.) nebo Olešnickém tvarohu měkkém (Mlékárna Olešnice, rolnické mlékařské družstvo). Všechny jsou držiteli značky Klasa.