Meruňková buchta

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 1 minute
Porce 1 plech
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Ingredience 24 porcí
  • 400 g
  • hladké mouky
  • 80 ml
  • vlažného mléka
  • 50 g
  • rozpuštěného másla
  • 1
  • vejce
  • 2 lžíce
  • cukru
  • 10 g
  • instantního droždí
  • 1 špetka
  • soli

Na náplň:

  • 1 větší plechovka
  • zavařených meruněk
  • 1.5 kg
  • tvarohu
  • 6
  • vajec
  • 300 g
  • moučkového cukru
  • 200 g
  • rozpuštěného másla
  • 2
  • vanilkové pudinky

Na drobenku:

  • 250 g
  • mouky
  • 150 g
  • cukru
  • 120 g
  • másla
  • 1
  • vanilkový cukr

Instrukce

  • 1
  • Mouku prosejeme do mísy a smícháme s cukrem, špetkou soli a instantním droždím. Přidáme mléko, vejce a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Zakryjeme a necháme v teple nakynout asi 45 až 60 minut.
  • 2
  • Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme se 150 g cukru na tuhý sníh. Tvaroh utřeme se zbylým cukrem, žloutky, pudinkovým práškem a máslem. Opatrně vmícháme sníh z bílků.
  • 3
  • Vykynuté těsto rozválíme a rozprostřeme na plech vystlaný pečícím papírem. Přidáme tvarohovou náplň, rozmístíme meruňky a pečeme asi 30 až 35 minut v troubě rozehřáté na 180 °C.
  • 4
  • Suroviny na strouhanku smísíme a vypracujeme z nich drobenku. Drobenkou zasypeme předpečenou buchtu na plechu a dopékáme dalších 20 minut dozlatova.
5 Komentářů
  1. 5 stars
    Výborná buchta. Takovou máme rádi. Dělala jsem ji i s broskvemi.

  2. Author
    NelaVávrová 1 rokem ago

    Hraběnčiny řezy 😍

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    5 stars
    jistě vzácná dobrota…mě zase čeká vyrobit něco z jablek, dneska manžel dovezl 2 plné igelitky… takových dobrých a šťavnatých jablíček 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account