Meruňková buchta
Ingredience
- Ingredience 24 porcí
- 400 g
- hladké mouky
- 80 ml
- vlažného mléka
- 50 g
- rozpuštěného másla
- 1
- vejce
- 2 lžíce
- cukru
- 10 g
- instantního droždí
- 1 špetka
- soli
Na náplň:
- 1 větší plechovka
- zavařených meruněk
- 1.5 kg
- tvarohu
- 6
- vajec
- 300 g
- moučkového cukru
- 200 g
- rozpuštěného másla
- 2
- vanilkové pudinky
Na drobenku:
- 250 g
- mouky
- 150 g
- cukru
- 120 g
- másla
- 1
- vanilkový cukr
Instrukce
- 1
- Mouku prosejeme do mísy a smícháme s cukrem, špetkou soli a instantním droždím. Přidáme mléko, vejce a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Zakryjeme a necháme v teple nakynout asi 45 až 60 minut.
- 2
- Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme se 150 g cukru na tuhý sníh. Tvaroh utřeme se zbylým cukrem, žloutky, pudinkovým práškem a máslem. Opatrně vmícháme sníh z bílků.
- 3
- Vykynuté těsto rozválíme a rozprostřeme na plech vystlaný pečícím papírem. Přidáme tvarohovou náplň, rozmístíme meruňky a pečeme asi 30 až 35 minut v troubě rozehřáté na 180 °C.
- 4
- Suroviny na strouhanku smísíme a vypracujeme z nich drobenku. Drobenkou zasypeme předpečenou buchtu na plechu a dopékáme dalších 20 minut dozlatova.
Výborná buchta. Takovou máme rádi. Dělala jsem ji i s broskvemi.
mňam
Hraběnčiny řezy 😍
ty jsem dělala nedávno…
jistě vzácná dobrota…mě zase čeká vyrobit něco z jablek, dneska manžel dovezl 2 plné igelitky… takových dobrých a šťavnatých jablíček 🙂