
Melounové osvěžení
Ingredience
- 500 g vodního melounu
- 6 lžiček cukru
- 1 lžičku nastrouhané citronové kůry
- 1 lahev sektu Bohemia Sekt demi sec
Instrukce
- Najemno nastrouhanou kůru smícháme s cukrem a směs v hrnci zalijeme 120 ml teplé vody. Přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Poté necháme vychladnout. Meloun zbavíme jadérek, dužinu nakrájíme na kousky a rozmixujeme. Zchladlý sirup smícháme s rozmixovaným melounem a na 2 hodiny vložíme do lednice. Poté směs dáme mrazit alespoň na 4 hodiny. Pravidelně promícháváme, aby se rozbila ledová krusta. Hotový sorbet ve tvaru klasických zmrzlinových kopečků vkládáme do vinných skleniček na nožičce. Přibližně do poloviny kopečku nalijeme vychlazený Bohemia Sekt demi sec. Tak na léto!








