Díky jemné perlivosti a vyvážené chuti se sekt skvěle hodí nejen jako základ lehkých letních drinků. Můžete z něj ale připravit i osvěžující ovocný dezert — například tohle melounové osvěžení, se kterým rozhodně zazáříte.
Kategorie Nápoje
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutesmin
Celkový čas 20 minutesmin
Porce 4osoby
Uvařila Irča Holčáková
Ingredience
500gvodního melounu
6lžiček cukru
1lžičku nastrouhané citronové kůry
1lahev sektu Bohemia Sekt demi sec
Instrukce
Najemno nastrouhanou kůru smícháme s cukrem a směs v hrnci zalijeme 120 ml teplé vody. Přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Poté necháme vychladnout. Meloun zbavíme jadérek, dužinu nakrájíme na kousky a rozmixujeme. Zchladlý sirup smícháme s rozmixovaným melounem a na 2 hodiny vložíme do lednice. Poté směs dáme mrazit alespoň na 4 hodiny. Pravidelně promícháváme, aby se rozbila ledová krusta. Hotový sorbet ve tvaru klasických zmrzlinových kopečků vkládáme do vinných skleniček na nožičce. Přibližně do poloviny kopečku nalijeme vychlazený Bohemia Sekt demi sec. Tak na léto!