Go Back
+ servings

Melounové osvěžení

Vytisknout recept
Díky jemné perlivosti a vyvážené chuti se sekt skvěle hodí nejen jako základ lehkých letních drinků. Můžete z něj ale připravit i osvěžující ovocný dezert — například tohle melounové osvěžení, se kterým rozhodně zazáříte.
Kategorie Nápoje
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Celkový čas 20 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila Irča Holčáková

Ingredience

  • 500 g vodního melounu
  • 6 lžiček cukru
  • 1 lžičku nastrouhané citronové kůry
  • 1 lahev sektu Bohemia Sekt demi sec

Instrukce

  • Najemno nastrouhanou kůru smícháme s cukrem a směs v hrnci zalijeme 120 ml teplé vody. Přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Poté necháme vychladnout. Meloun zbavíme jadérek, dužinu nakrájíme na kousky a rozmixujeme. Zchladlý sirup smícháme s rozmixovaným melounem a na 2 hodiny vložíme do lednice. Poté směs dáme mrazit alespoň na 4 hodiny. Pravidelně promícháváme, aby se rozbila ledová krusta. Hotový sorbet ve tvaru klasických zmrzlinových kopečků vkládáme do vinných skleniček na nožičce. Přibližně do poloviny kopečku nalijeme vychlazený Bohemia Sekt demi sec. Tak na léto!