Medové řezy z farmy Roter Hahn

Vytisknout recept
Med všichni známe jako lahodnou, lehce stravitelnou, a energeticky hodnotnou potravinu, která obsahuje mnoho cenných výživných látek. Konzumuje se většinou bez úprav s pečivem, nebo jako přídavek do čaje, ovocných šťáv, jogurtu či mléka. Také pekaři a cukráři jej rádi využívají i při přípravě svých pochoutek. Emma Hintner Zingerle z jihotyrolské farmy Peterer-Hof u Rasen-Antholz se s vámi podělila o lahodný recept medových řezů.
Kategorie Dezert
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 50 minutes
Celkový čas 1 hour
Porce 8 osob
Uvařila Jihotyrolská Kuchařka

Ingredience

Na těsto budeme potřebovat:

  • 200 g špaldové celozrnné mouky
  • 200 g celozrnné bílé mouky
  • 3 zarovnané lžičky prášku na pečení
  • 125 ml mléka

A k tomu postupně přidáme směs, která se skládá:

  • 125 g másla
  • 200 g medu
  • 3 vejce
  • 125 g nízkotučného tvarohu
  • kůra z půlky citronu
  • 100 g rozinek
  • 50 g lískových ořechů

Instrukce

  • Nejprve si vytvoříme směs: máslo s medem a vejci smíchejte dohromady tak, až vznikne pěna. Do ní přidejte nízkotučný tvaroh, citronovou kůru, rozinky a nastrouhané lískové ořechy.
  • V druhé větší míse promíchejte mouky s práškem do pečiva. Přidejte mléko a vytvořte hladké těsto, do kterého vmíchejte dříve již připravenou směs.
  • Vše dobře promíchejte a vlijte do máslem vymazané hranaté formy. Pečte při 175 °C asi 50 minut, nechte vychladnout a nakrájejte na řezy.
4 Komentářů
  1. NelaVávrová 2 roky ago

    to vypada dobre a navic zdrave 🙂

  2. Naděžda Křičenská 2 roky ago

    5 stars
    Pěkný recept, zase nový s oříšky.

  3. Jaroslava Korpášová 2 roky ago

    jistě dobré, trošku na styl perníku

  4. Lenka Hudečková 2 roky ago

    hmmm :-), zase něco sladkého 🙂

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account