Med všichni známe jako lahodnou, lehce stravitelnou, a energeticky hodnotnou potravinu, která obsahuje mnoho cenných výživných látek. Konzumuje se většinou bez úprav s pečivem, nebo jako přídavek do čaje, ovocných šťáv, jogurtu či mléka. Také pekaři a cukráři jej rádi využívají i při přípravě svých pochoutek. Emma Hintner Zingerle z jihotyrolské farmy Peterer-Hof u Rasen-Antholz se s vámi podělila o lahodný recept medových řezů.
Kategorie Dezert
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 10 minutesmin
Čas vaření 50 minutesmin
Celkový čas 1 hourhod.
Porce 8osob
Uvařila Jihotyrolská Kuchařka
Ingredience
Na těsto budeme potřebovat:
200gšpaldové celozrnné mouky
200gcelozrnné bílé mouky
3zarovnané lžičky prášku na pečení
125mlmléka
A k tomu postupně přidáme směs, která se skládá:
125gmásla
200gmedu
3vejce
125gnízkotučného tvarohu
kůra z půlky citronu
100grozinek
50glískových ořechů
Instrukce
Nejprve si vytvoříme směs: máslo s medem a vejci smíchejte dohromady tak, až vznikne pěna. Do ní přidejte nízkotučný tvaroh, citronovou kůru, rozinky a nastrouhané lískové ořechy.
V druhé větší míse promíchejte mouky s práškem do pečiva. Přidejte mléko a vytvořte hladké těsto, do kterého vmíchejte dříve již připravenou směs.
Vše dobře promíchejte a vlijte do máslem vymazané hranaté formy. Pečte při 175 °C asi 50 minut, nechte vychladnout a nakrájejte na řezy.