Předem si uvaříme uzené maso, které pokrájíme na kostky a necháme vychladnout.
Já jsem tentokrát použila uzená žebra, bylo tam dost masa
a ještě mám vývar na polévku.
Natrháme si zelenou nať, dneska jsem dala pažitku, petrželku, bazalku, řeřichu
a pár lístků máty, vše si omyjeme a posekáme na drobno (já stříhala
kuchyňskými nůžkami).
Při samotné přípravě si dáme do mísy 10 vajec, tak promícháme, aby se rozmělnila.
Přidádáme česnek prolisovaný a bylinky. Nakonec maso, řádně promícháme.
A vlijeme do formy, kterou jsme vymazali máslem, ovšem já používám pečící papír.
Dáme do rozehřáté trouby, pekla jsem na 160°C asi 45 minut. Do zlatova.
Zkusíme špejlí nebo prstem, těsto musí být tuhé a pevné.

Koláč je šťavnatý a zdravý, žádná mouka ani rohlíky, jen vejce a maso 🙂
Hudlenka
500g - uzené maso10ks - vejce6stroužek - česnekks - jarní bylinky zelené nebo kopřivyks - sůl, pepřpříprava - 20vaření - 45