Masový velikonoční "koláč"

Vytisknout recept

Předem si uvaříme uzené maso, které pokrájíme na kostky a necháme vychladnout.

Já jsem tentokrát použila uzená žebra, bylo tam dost masa

a ještě mám vývar na polévku.

Natrháme si zelenou nať, dneska jsem dala pažitku, petrželku, bazalku, řeřichu

a pár lístků máty, vše si omyjeme a posekáme na drobno (já stříhala

kuchyňskými nůžkami).

Při samotné přípravě si dáme do mísy 10 vajec, tak promícháme, aby se rozmělnila.

Přidádáme česnek prolisovaný a bylinky. Nakonec maso, řádně promícháme.

A vlijeme do formy, kterou jsme vymazali máslem, ovšem já používám pečící papír.

Dáme do rozehřáté trouby, pekla jsem na 160°C asi 45 minut. Do zlatova.

Zkusíme špejlí nebo prstem, těsto musí být tuhé a pevné.

Koláč je šťavnatý a zdravý, žádná mouka ani rohlíky, jen vejce a maso 🙂

Hudlenka

 
 

500g - uzené maso
10ks - vejce
6stroužek - česnek
ks - jarní bylinky zelené nebo kopřivy
ks - sůl, pepř
příprava - 20
vaření - 45
Kategorie Chuťovka
Porce 0
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account