Masové kuličky v rajčatové omáčce od Ondřeje Dufka

Vytisknout recept
Klasika v podobě rajské omáčky se nikdy neomrzí. Vyzkoušejte její trochu vylepšenou verzi.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 35 minutes
Porce 2 osoby
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 250 g mleté maso
  • 50 ml mléko
  • 60 g parmesan sýr
  • 20 g strouhanka
  • 1 x vejce
  • 2 x stroužek česneku
  • 5 g petrželka
  • Maldon sůl černý pepř, oregano, mletý fenykl
  • 200 g těstoviny Špagety - živina
  • 1 x rajčatová omáčka Živina
  • 10 g bazalka

Instrukce

  • Připravíme si masové kuličky. Strouhanku nejprve namočíme do mléka. Poté přimícháme maso, 2 stroužky rozetřeného česneku, vejce, sýr petrželku a dochutíme solí, pepřem, oreganem a fenyklem. Směs pečlivě propracujeme a uděláme kuličky o velikosti golfového míčku do pekáče. Zalijeme rajčatovou omáčkou Doporučuji si dát trochu olivového oleje na ruce a poté tvarovat. Pečeme při 180 stupních 15-20minut.
  • Mezitím přivedeme vodu k varu. Vodu dobře osolíme - má chutnat jako moře. A vaříme těstoviny zhruba 10minut, nejlépe často zkoušet a vařit dle chuti. Poté těstoviny scedíme a jemně zakápneme olivovým olejem, aby se nelepily. Můžeme servírovat. Doporučuji zastrouhat parmesanem! Dozdobíme bazalkou.

Notes

Zdroj a foto: Živina
1 Komentář
  1. Naděžda Křičenská 11 měsíců ago

    5 stars
    Moc dobré. Rajskou máme rádi a těstoviny také.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account