Klasika v podobě rajské omáčky se nikdy neomrzí. Vyzkoušejte její trochu vylepšenou verzi.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 20 minutesmin
Celkový čas 35 minutesmin
Porce 2osoby
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.
Ingredience
250gmleté maso
50mlmléko
60gparmesan sýr
20gstrouhanka
1x vejce
2x stroužek česneku
5gpetrželka
Maldon sůlčerný pepř, oregano, mletý fenykl
200gtěstoviny Špagety - živina
1x rajčatová omáčka Živina
10gbazalka
Instrukce
Připravíme si masové kuličky. Strouhanku nejprve namočíme do mléka. Poté přimícháme maso, 2 stroužky rozetřeného česneku, vejce, sýr petrželku a dochutíme solí, pepřem, oreganem a fenyklem. Směs pečlivě propracujeme a uděláme kuličky o velikosti golfového míčku do pekáče. Zalijeme rajčatovou omáčkou Doporučuji si dát trochu olivového oleje na ruce a poté tvarovat. Pečeme při 180 stupních 15-20minut.
Mezitím přivedeme vodu k varu. Vodu dobře osolíme - má chutnat jako moře. A vaříme těstoviny zhruba 10minut, nejlépe často zkoušet a vařit dle chuti. Poté těstoviny scedíme a jemně zakápneme olivovým olejem, aby se nelepily. Můžeme servírovat. Doporučuji zastrouhat parmesanem! Dozdobíme bazalkou.