Marokánky
Ingredience
- 250 ml smetany
- 120 g cukru krupice
- 60 g másla
- 40 g polohrubé mouky
- 20 g hladké mouky
- 250 g směsi rozinek ořechů, kandované ovoce, sušené ovoce (např. brusinky)
- 150 g rozpuštěné hořké čokolády na potření
Instrukce
- Do hlubšího rendlíku vlijeme smetanu, přidáme cukr a přivedeme k varu. Stáhneme teplotu na polovinu a vmícháme máslo. Přisypeme mouku a svaříme do zhoustnutí. Těsto se nesmí připalovat.
- Odstavíme z plotny, necháme lehce zchladnout. Vmícháme směs rozinek, ořechů, ovoce. Těsto musí být husté. Mícháme do zchladnutí.
- Lžičkou dávkujeme na pečící plech těsto a lehkým stlačením vytvarujeme placičky (cca 4 cm v průměru)
- Pečeme v troubě rozehřáté na cca 160°C, 15-20 minut do zlatavé barvy.
- Po vychladnutí marokánky potřeme na jedné straně čokoládou a necháme ztuhnout.
Na Vánoce je vyzkouším.
zkuste drive, jsou chutne i bez Vanoc 😀
já možná taky… ale jen malinké množství 🙂
Mňááááám, marokánky miluji. Na Vánoce je dělala naše Evička a donesla, moc nám chutnaly :-), domácí jsou nej…
Take je mame moc radi a do Vanoc daleko 😀
ale kupované nejsou moc dobré, bývají tvrdé