Makronky aneb sladká Francie. Vedle rohlíčků a pracen budou jen zářit

Vytisknout recept
Kategorie Cukroví
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 20 minutes
Porce 0
Uvařila SimonaGestberger

Ingredience

  • 120 g Mandlová mouka nebo jemně mleté mandle
  • 150 g Cukr moučka
  • 50 g Cukr krupice
  • Červené nebo růžové potravinářské barvivo

KRÉM

  • 200 g Mascarpone
  • 20 g Změklé máslo
  • 200 g Mražené nebo čerstvé maliny
  • 1 lžička Cukr moučka

Instrukce

  • Smíchejte mandlovou mouku (či mleté mandle) a cukr a v mixéru promixujte, aby směs byla co nejjemnější. Pak ji ještě prosejte přes síto. Bílky spojte s krupicovým cukrem a šlehejte elektrickým šlehačem tak dlouho, až je sníh úplně pevný. Na závěr přidejte do sněhu trošku barviva.Do bílků nasypte směs mandlové mouky a cukru a pomalu a zlehka promíchávejte, abyste získali hmotu, která by neměla držet tvar, ale velmi pomalinku se rozlévat, když těstem projedete vařečkou.Připravte si zdobicí sáček s hladkou špičkou. Na 3 plechy rozprostřete pečicí papír (v rozích ho lehce přilepte k plechu za pomoci trošky makronkového těsta; papír se totiž může zvlnit, což by mohlo makronky deformovat). Na papír nastříkejte kolečka o průměru cca 3 cm. Poté na každý plech zespodu pěstí poklepejte, aby makronky srovnaly tvar a dostaly se z nich vzduchové bubliny. Makronky nechte zaschnout (dobu nelze přesně specifikovat, velmi záleží na vlhkosti vzduchu, důležité však je, aby se na makronkách utvořil tenký film a při doteku se nelepily).Předehřejte troubu na 150 °C a makronky pečte 10–12 minut. Nechte vychladnout (skořápky můžete nyní zamrazit).Mezitím připravte náplň. Maliny svařte s cukrem, nechte vychladnout a přes cedník propasírujte. Prošlehejte mascarpone s máslem a po lžičkách přidávejte pyré z malin a šlehejte dohladka. Krémem slepujte skořápky z plechu a nechte je v lednici uležet aspoň 24 hodin. 
     
    NĚCO NAVÍC 
    Bílky před šleháním nechte aspoň 24 hodin odležet. Odpaří se z nich vlhkost, lépe se šlehají a sníh je pevnější.
     
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account