Makovec s citronovou polevou
Makovec
- V míse vyšleháme vejce, krupicový cukr a slunečnicový olej. Na pomoc si vezmeme elektrický mixér.
- Smícháme mouku, prášek do pečiva a mletý mák. Přidáme k vyšlehanému vejci, přilijeme mléko a vše promícháme.
- Hotovou směs na makovec vylijeme na připravený plech a dáme péct do trouby předehřáté na 170 °C po dobu 30 minut.
- Makovec vyndáme a necháme chladnout. Mezitím si připravíme citronovou polevu.
Citronová poleva
- V misce vymícháme moučkový cukr s čerstvě vymačkanou citronovou šťávou. Pokud je poleva příliš řídká, přidáme moučkový cukr. Pokud je naopak příliš hustá, zakápneme několika kapkami citronové šťávy navíc.
- Citronovou polevu rozetřeme na povrchu ještě teplého makovce a uhladíme.