Výborné slané pohoštění: Lososová terina
Příprava snadná, vypadá a chutná skvěle !!!
- nachystáme si formu na terinu - ideální hranatá (plechová, keramická ...),vymažeme ji lehce olejem, vyložíme potravinovou folií (díky oleji bude folie hezky držet a nebude vám ujíždět 🙂
- na dno nádoby vyskládáme snítky kopru (já použila pažitku - naši hosté kopr neradi) a asi polovinu uzeného lososa nakrájíme na kousky (skládáme úhledně, po vyklopení to bude vršek vaší teriny)
- polovinu vařeného lososa a polovinu zbylého uzeného lososa rozmixujeme v robotu a smícháme se smetanovým sýrem, osolíme a opepříme dle chuti. Vmícháme nasekaný kopr (či jiné bylinky), nasekanou jarní cibulku, na kousky natrhané oba zbylé druhy lososa
- směs velmi opatrně promícháme, aby se kousky masa zcela nerozpadly a opatrně přendáme do formy. Z vrchu uhladíme a malinko přitiskneme ke dnu i stranám formy. Dáme chladit do lednice na min. 3 hodiny (nejlépe přes noc).