Výborné slané pohoštění: Lososová terina

Vytisknout recept
Není to zcela levná záležitost, ale jednou za čas, když se chcete "blejsknout", stojí za to ji udělat. A v čase vánočního cukroví a všeho sladkého je tenhle tip na lososovou terinu darem z nebe :-).

Příprava snadná, vypadá a chutná skvěle !!!

  1. nachystáme si formu na terinu - ideální hranatá (plechová, keramická ...),vymažeme ji lehce olejem, vyložíme potravinovou folií (díky oleji bude folie hezky držet a nebude vám ujíždět 🙂

  2. na dno nádoby vyskládáme snítky kopru (já použila pažitku - naši hosté kopr neradi) a asi polovinu uzeného lososa nakrájíme na kousky (skládáme úhledně, po vyklopení to bude vršek vaší teriny)

  3. polovinu vařeného lososa a polovinu zbylého uzeného lososa rozmixujeme v robotu a smícháme se smetanovým sýrem, osolíme a opepříme dle chuti. Vmícháme nasekaný kopr (či jiné bylinky), nasekanou jarní cibulku, na kousky natrhané oba zbylé druhy lososa

  4. směs velmi opatrně promícháme, aby se kousky masa zcela nerozpadly a opatrně přendáme do formy. Z vrchu uhladíme a malinko přitiskneme ke dnu i stranám formy. Dáme chladit do lednice na min. 3 hodiny (nejlépe přes noc).
Vyklopíme z formy, dozdobíme a pusťme se do toho!

DOBROU CHUŤ !!!

Fantastické s tousty z grilu a vychlazeným růžovým vínem !  *wine*
 

 


250g - Uzený losos
350-400g - Filety z lososa
400g - Smetanový sýr
4ks - Jarní cibulka
ks - Sůl, pepř
ks - Olivový olej
ks - Svazek kopru či jiných bylin
příprava - 30
vaření - 20 minut + chlazení
Kategorie Chuťovka
Uvařila PetraHorníková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account