Není to zcela levná záležitost, ale jednou za čas, když se chcete "blejsknout", stojí za to ji udělat. A v čase vánočního cukroví a všeho sladkého je tenhle tip na lososovou terinu darem z nebe :-).
Příprava snadná, vypadá a chutná skvěle !!!
- nachystáme si formu na terinu - ideální hranatá (plechová, keramická ...),vymažeme ji lehce olejem, vyložíme potravinovou folií (díky oleji bude folie hezky držet a nebude vám ujíždět :-)
- na dno nádoby vyskládáme snítky kopru (já použila pažitku - naši hosté kopr neradi) a asi polovinu uzeného lososa nakrájíme na kousky (skládáme úhledně, po vyklopení to bude vršek vaší teriny)
- polovinu vařeného lososa a polovinu zbylého uzeného lososa rozmixujeme v robotu a smícháme se smetanovým sýrem, osolíme a opepříme dle chuti. Vmícháme nasekaný kopr (či jiné bylinky), nasekanou jarní cibulku, na kousky natrhané oba zbylé druhy lososa
- směs velmi opatrně promícháme, aby se kousky masa zcela nerozpadly a opatrně přendáme do formy. Z vrchu uhladíme a malinko přitiskneme ke dnu i stranám formy. Dáme chladit do lednice na min. 3 hodiny (nejlépe přes noc).
Vyklopíme z formy, dozdobíme a pusťme se do toho!
DOBROU CHUŤ !!!
Fantastické s tousty z grilu a vychlazeným růžovým vínem ! *wine*
250g - Uzený losos350-400g - Filety z lososa400g - Smetanový sýr4ks - Jarní cibulkaks - Sůl, pepřks - Olivový olejks - Svazek kopru či jiných bylinpříprava - 30vaření - 20 minut + chlazení