Lilková smaženice
Ingredience
- 6 ks rozšlehaných vajec
- 2-3 ks stroužky rozetřeného česneku
- 1 ks velkého lilku
- 1 ks velká cibule
- 4 lžíce smetany
- drceného kmínu
- máslo pod "smaženici"
- čerstvě mletý pepř
- olej pod lilek
- majoránka
- sůl
Instrukce
- 1. Lilek omyjeme (neloupeme) a nakrájíme na centimetrová kolečka
- 2. Po obou stranách nasolíme a necháme v míse odpočinout (vypotit) asi 30 minut
- 3. Pak kolečka omyjeme pod tekoucí vodou a vysušíme v papírové utěrce
- 4. Nakrájíme je na kostičky (asi 1 cm) a smažíme na oleji za občasného prohazování, dokud pěkně nezměkne a nezezlátne – trvá to nejméně 20 minut
- 5. Mezitím si na másle s kapkou oleje osmažíme na drobno nasekanou cibulku dozlatova
- 6. Přidáme k ní lilky a kmín, krátce restujeme, poté přijde na řadu česnek, pepř a majoránka
- 7. Nakonec vlijeme mírně osolená vejce (která jsme v misce vidličkou lehce rozšlehali se smetanou – ta nemusí nutně být, ale je to lepší)
- 8. Na velmi mírném plameni smažíme, dokud se směs nespojí
- 9. Vajíčka by měla zůstat polotekutá, ne zcela sražená.
Tak to bude velmi rychlé a jistě moc dobré.