Lilková smaženice

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 6 ks rozšlehaných vajec
  • 2-3 ks stroužky rozetřeného česneku
  • 1 ks velkého lilku
  • 1 ks velká cibule
  • 4 lžíce smetany
  • drceného kmínu
  • máslo pod "smaženici"
  • čerstvě mletý pepř
  • olej pod lilek
  • majoránka
  • sůl

Instrukce

  • 1. Lilek omyjeme (neloupeme) a nakrájíme na centimetrová kolečka
  • 2. Po obou stranách nasolíme a necháme v míse odpočinout (vypotit) asi 30 minut
  • 3. Pak kolečka omyjeme pod tekoucí vodou a vysušíme v papírové utěrce
  • 4. Nakrájíme je na kostičky (asi 1 cm) a smažíme na oleji za občasného prohazování, dokud pěkně nezměkne a nezezlátne – trvá to nejméně 20 minut
  • 5. Mezitím si na másle s kapkou oleje osmažíme na drobno nasekanou cibulku dozlatova
  • 6. Přidáme k ní lilky a kmín, krátce restujeme, poté přijde na řadu česnek, pepř a majoránka
  • 7. Nakonec vlijeme mírně osolená vejce (která jsme v misce vidličkou lehce rozšlehali se smetanou – ta nemusí nutně být, ale je to lepší)
  • 8. Na velmi mírném plameni smažíme, dokud se směs nespojí
  • 9. Vajíčka by měla zůstat polotekutá, ne zcela sražená.
1 Komentář
  1. Naděžda Křičenská 1 rokem ago

    5 stars
    Tak to bude velmi rychlé a jistě moc dobré.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account