Levandulový koláč s borůvkami - zdravý, snadný a božsky voňavý

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 40 minutes
Porce 0
Uvařila JaroslavaFrančíková

Ingredience

  • 1 a 1/2 hrnek Špaldová mouka
  • 1 ks Kypřící prášek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 ks Vejce
  • 5 lžíce Kokosový olej
  • 120 ml Med
  • 1/4 hrnek Vlašské ořechy mleté
  • 150 ml Mléko
  • 1 lžíce Levandulové květy
  • 1 ks Citrón - kůra
  • 1 hrnek Borůvky

DROBENKA

  • 7 lžíce Celozrnná mouka
  • 4 lžíce Kokosový olej
  • 6 lžíce Třtinový cukr

Instrukce

  • LEVANDULOVÝ KOLÁČ S BORŮVKAMI
    zdravý, snadný a božsky voňavý
    SUPERPOTRAVINY: BORŮVKY, KOKOSOVÝ OLEJ, MED, VAJÍČKO, VLAŠSKÉ OŘECHY
     
    Pusťte si podmanivou vůni sušených květů levandule do svého domova i prostřednictvím úžasného koláče plného báječných a zdravých ingrediencí a tzv. superpotravin. Ty jsou známé díky svému mnohonásobně vyššímu množství vitamínů, minerálů a stopových prvků oproti svým konkurentům a dodávají našemu tělu tak daleko větší množství energie, elánu a vitality.
    Tento snadný, rychlý a superzdravý koláč je toho důkazem. Nejen, že voní jako magická Provance, ale hlavní složkou aroma je ZDRAVÍ.
    Troubu si předehřejte na 180 °C.
    Do mísy přidávejte suroviny sestupně tak, jak je budete číst.
    Co tedy budete na jeho přípravu potřebovat?
    1 a ½ hrnu špaldové mouky1 kypřící prášek do pečiva Špetku soli (stačí cca ½ mocca lžičky)
    Všechny tři ingredience promíchejte, aby se spojily. Dále přidejte:
    1 vajíčko5 PL kokosového oleje120 ml medu¼ hrnku vlašských ořechů (ještě lepší jsou 2 PL ořechového másla)150 ml mléka (já používám mléka rostlinná, tedy ořechové, sójové nebo kokosové)1 PL sušené levandule (pouze odrolené květy)Strouhaná kůra z 1 citronu
    Dále si nachystejte:
    1 hrnek borůvek (čerstvých nebo mražených)1 hrnek drobenky
    Suroviny dobře promíchejte. Musí vzniknout jemné a hladké těsto bez hrudek.
    Připravte si formu o průměru 24 cm, kterou vyložte pečícím papírem anebo vystříkejte tukovým sprejem. Jak jste zvyklí. Těsto do formy nalijte. Posypte 1 hrnkem borůvek a zasypte hojně drobenkou, která během pečení vytvoří na koláči dokonale křupavou krustu.
     
    Drobenku si připravíte z:
    7 PL celozrnné mouky4 PL kokosového oleje6 PL třtinového cukru
    Ingredience spojte prsty do „drobivého“ stavu. Dle potřeby přidejte mouku.
    Vložte do předehřáté trouby a pečte cca 40 – 45 minut. Zda je koláč dobře propečený, zjistíte testem se špejlí. Když ji vytáhnete suchou a čistou, máte hotovo.
    Nechte vychladnout a podávejte třeba k „čaji o páté“. Dobrou chuť!
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account