Levandulový koláč s borůvkami - zdravý, snadný a božsky voňavý
Ingredience
- 1 a 1/2 hrnek Špaldová mouka
- 1 ks Kypřící prášek
- 1 špetka Sůl
- 1 ks Vejce
- 5 lžíce Kokosový olej
- 120 ml Med
- 1/4 hrnek Vlašské ořechy mleté
- 150 ml Mléko
- 1 lžíce Levandulové květy
- 1 ks Citrón - kůra
- 1 hrnek Borůvky
DROBENKA
- 7 lžíce Celozrnná mouka
- 4 lžíce Kokosový olej
- 6 lžíce Třtinový cukr
Instrukce
- LEVANDULOVÝ KOLÁČ S BORŮVKAMIzdravý, snadný a božsky voňavýSUPERPOTRAVINY: BORŮVKY, KOKOSOVÝ OLEJ, MED, VAJÍČKO, VLAŠSKÉ OŘECHY Pusťte si podmanivou vůni sušených květů levandule do svého domova i prostřednictvím úžasného koláče plného báječných a zdravých ingrediencí a tzv. superpotravin. Ty jsou známé díky svému mnohonásobně vyššímu množství vitamínů, minerálů a stopových prvků oproti svým konkurentům a dodávají našemu tělu tak daleko větší množství energie, elánu a vitality.Tento snadný, rychlý a superzdravý koláč je toho důkazem. Nejen, že voní jako magická Provance, ale hlavní složkou aroma je ZDRAVÍ.Troubu si předehřejte na 180 °C.Do mísy přidávejte suroviny sestupně tak, jak je budete číst.Co tedy budete na jeho přípravu potřebovat?1 a ½ hrnu špaldové mouky1 kypřící prášek do pečiva Špetku soli (stačí cca ½ mocca lžičky)Všechny tři ingredience promíchejte, aby se spojily. Dále přidejte:1 vajíčko5 PL kokosového oleje120 ml medu¼ hrnku vlašských ořechů (ještě lepší jsou 2 PL ořechového másla)150 ml mléka (já používám mléka rostlinná, tedy ořechové, sójové nebo kokosové)1 PL sušené levandule (pouze odrolené květy)Strouhaná kůra z 1 citronuDále si nachystejte:1 hrnek borůvek (čerstvých nebo mražených)1 hrnek drobenkySuroviny dobře promíchejte. Musí vzniknout jemné a hladké těsto bez hrudek.Připravte si formu o průměru 24 cm, kterou vyložte pečícím papírem anebo vystříkejte tukovým sprejem. Jak jste zvyklí. Těsto do formy nalijte. Posypte 1 hrnkem borůvek a zasypte hojně drobenkou, která během pečení vytvoří na koláči dokonale křupavou krustu. Drobenku si připravíte z:7 PL celozrnné mouky4 PL kokosového oleje6 PL třtinového cukruIngredience spojte prsty do „drobivého“ stavu. Dle potřeby přidejte mouku.Vložte do předehřáté trouby a pečte cca 40 – 45 minut. Zda je koláč dobře propečený, zjistíte testem se špejlí. Když ji vytáhnete suchou a čistou, máte hotovo.Nechte vychladnout a podávejte třeba k „čaji o páté“. Dobrou chuť!