Lehká večeře či předkrm
Ingredience
- cca 250 g Listy baby špenátu
- 1 hrnek Červená čočka
- Parmezán
- 1-2 ks Česnek
- 2 ks Červená cibule
- 2-4 lžice olej
- Lněné semínko
Instrukce
- Mám ráda zdravá, snadná a rychlá jídla a toto je jedno z nich. Vyzkoušejte!Do osolené vody dáme vařit červenou čočku.Špenát propereme a mírné pokrájíme. Přisypeme najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přisypeme nastrouhaný sýr, zalijeme olejem (já použila olej z ostropestřece mariánského, ale doporučuji jakýkoliv ne moc výrazný olej) a promícháme.Čočku necháme trochu rozvařit do mírné kaše. Smícháme s prolisovaným česnekem (cca 2 stroužky) a snastrouhaným parmezánem (podle chuti cca. 4lžíce). Chcete-li čočku pikatnější můžete ochutit trochou chilli či kayenským pepřem.Na talíř rozprostřeme salát a na něj umístíme hnízdo z čočky, posypeme lněnými semínky. Díky čočce je to celkem sytá ale zároveň lehká večeře. Tento pokrm se dá naservírovat i v miniporcích na malé talířky, kde splní funkci předkrmu.