
Lečo s cherry rajčátky
- Na rozehřátém oleji osmahněte na kolečka nakrájenou cibuli se šunkou. Přidejte pokrájené papriky a také osmahněte.
- Poté přidejte pokrájená rajčata, čerstvý tymián a na mírném plameni duste asi dvacet minut, dokud lečo nezhoustne. Dochuťte solí, pepřem a špetkou cukru.
- V misce rozšlehejte vejce s pyré, vmíchejte do horkého leča a nechte prohřát.
- Podávejte s pečivem, posypané sekanou petrželkou.
- TIP! Opravdu kvalitní šunku nejvyšší kvality seženete u Váhaly (Farmářská šunka nejvyšší jakosti, Myslivecká šunka nejvyšší jakosti, Šunka Mandolína – nejvyšší jakosti) nebo u společnosti MAKOVEC a.s. (Chalupářská šunka nejvyšší jakosti). Všechny mají značku kvality Klasa.
500g - krájená cherry rajčátka
200g - nakrájená šunka nejvyšší jakosti
1ks - velká cibule
1ks - červená paprika
1ks - žlutá paprika
4ks - velká vejce
3lžíce - rajčatové pyré
2lžíce - olivový olej
1špetka - čerstvý tymián
1špetka - zelená petrželka
1špetka - sůl
1špetka - pepř
1špetka - cukr
2krajíc - oblíbené pečivo
příprava - 45
vaření - ,