Lečo de luxe se šťouchanými bramborami

Vytisknout recept
 
 
 

zeleninové lečo:

 

Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme. Na rozehřátém oleji osmažíme

cibuli. Přidáme kladenskou pečeni, papriku a necháme chvíli osmahnout. Pak přidáme

rajčata, osolíme, trochu osladíme, přidáme koření a dusíme asi 15 minut doměkka.

Vejce rozšleháme, osolíme, přidáme k leču a necháme prohřát do zhoustnutí.

 

 

šťouchané brambory:

 

Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostky a vaříme ve slané vodě do

změknutí. Necháme trochu zchladnout. Slijeme vodu, přidáme ohřáté mléko, plátky

másla a rozšťoucháme.

 

servírování:

 

Na talíře servírujeme lečo posypané sekanou zelenou petrželkou a šťouchané

brambory.

 

Je to rychlý zeleninový oběd nebo večeře. Přeji dobrou chuť!!!

 
 
 
 

 


4ks - bílá paprika
500g - rajčata
2ks - cibule
100g - anglická slanina
100g - kladenská pečeně
3lžíce - rostlinný olej
4ks - vejce
po 1špetka - sůl, cukr
po 1lžička - tymián, oregano, kmín, kari, chilli
2lžička - sekaná zelená petrželka
500g - brambory
2plátek - máslo
1dcl - mléko
příprava - 30
vaření - 30
Kategorie Hlavní jídlo
Porce 0
Uvařila Naděžda Křičenská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account