
Lečo de luxe se šťouchanými bramborami
zeleninové lečo:
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme. Na rozehřátém oleji osmažíme
cibuli. Přidáme kladenskou pečeni, papriku a necháme chvíli osmahnout. Pak přidáme
rajčata, osolíme, trochu osladíme, přidáme koření a dusíme asi 15 minut doměkka.
Vejce rozšleháme, osolíme, přidáme k leču a necháme prohřát do zhoustnutí.
šťouchané brambory:
Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostky a vaříme ve slané vodě do
změknutí. Necháme trochu zchladnout. Slijeme vodu, přidáme ohřáté mléko, plátky
másla a rozšťoucháme.
servírování:
Na talíře servírujeme lečo posypané sekanou zelenou petrželkou a šťouchané
brambory.
Je to rychlý zeleninový oběd nebo večeře. Přeji dobrou chuť!!!
4ks - bílá paprika
500g - rajčata
2ks - cibule
100g - anglická slanina
100g - kladenská pečeně
3lžíce - rostlinný olej
4ks - vejce
po 1špetka - sůl, cukr
po 1lžička - tymián, oregano, kmín, kari, chilli
2lžička - sekaná zelená petrželka
500g - brambory
2plátek - máslo
1dcl - mléko
příprava - 30
vaření - 30